Gelecek Partisi yöneticisinden Ebru Timtik mesajı

Gelecek Partisi yöneticisi Bahadır Kurbanoğlu, Ebru Timtik mesajına gelen tepkilere yanıt verdi: Konu örgüt değil adil yargılanma hakkı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adil yargılama hakkı için başlattığı ölüm orucu sonucunda vefat eden Avukat Ebru Timtik'le ilgili sosyal medyada paylaştığı mesajla ilgili paylaşımlara yanıt veren Gelecek Partisi Parti Yönetim Kurulu (PYK) Üyesi Bahadır Kurbanoğlu, "Konu örgüt, şu bu değil. Adil Yargılanma Hakkı. Bu temel bir hak! Bunu anlamak bu kadar zor mu?" diye sordu.

Timtik'in vefatının ardından yaptığı paylaşımda, "İradi şekilde ölüme gidişin sebebi 'adil yargılanma talebi' Hakkı canı pahasına arıyor El-Adl, 'mutlaka v daima adil olarak hükmeden, kesinlikle zulmetmeyen, aşırılığa gitmeyen' anlamında Allah'ın sıfatı. Bulutların üzerinde bir yerlerde duruyor; altından ıslık çalarak geçiyoruz" demişti. Kurbanoğlu kendisine gelen tepkilerle ilgili ikinci bir açıklama daha yaptı. Kurbanoğlu son mesajında şunları yazdı:

"Herkese ortak cevap vereyim. Konu örgüt, şu bu değil. Adil Yargılanma Hakkı. Bu temel bir hak! Bunu anlamak bu kadar zor mu? Bugün bu kişilere yarın size lazım olacak! "Benim hakkım ama onun değil" diyebilir misiniz? Allah korkusu? Takva? Maruf? Evrensel hukuk normları?"