Adıyaman, Ardahan ve Burdur'da yeni karantina kararları

Korona virüsü nedeniyle Burdur'da bir köyde, Ardahan'da bir mahallede ve Adıyaman'da 18 evde karantina uygulanmasına karar verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü (Covid-19) salgınına yönelik tedbirler kapsamında üç ilde yeni karantina kararları alındı.

Burdur'un Yeşilova ilçesine Çuvallı köyünde yaşayan bazı kişilerde korona virüsü tespit edildi. Vakalarla temaslı kişilerin sayısının artmasının üzerine Yeşilova İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, Çuvallı köyünde karantina uygulanmasına karar verdi. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, köye giriş ve çıkışların sınırlandırıldığı aktarıldı.

Ardahan'ın Posof ilçesinde karantinada olan Baykent köyünün Yukarı Mahallesi de karantinaya alındı. Yukarı Mahallesi'nde Covid-19 vakası tespit edilmesi üzerine yapılan incelemede, hastayla temaslı bazı kişilerin bulunduğu belirlendi. Bunun üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, salgının engellenmesi için 14 gün süreyle karantina uygulaması başlatıldı.

Mahallenin giriş ve çıkışları jandarma tarafından kontrol altına alınırken, sağlık ekipleri de köyde filyasyon çalışması başlattı. Mahallenin bağlı bulunduğu Baykent köyü de 19 Ağustos'ta karantinaya alınmıştı.

Adıyaman Valiliği, kent merkezinde bulunan 18 evde karantina uygulaması başlatıldığını duyurdu. Açıklamaya göre, bazı kişilerin Covid-19 test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine Adıyaman İl Hıfzıssıhha Kurulu, farklı mahallelerdeki 18 evde karantina uygulanmasını kararlaştırdı. (AA)