Ankara Garı'nda 'barış zinciri' oluşturulacak

1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, 10 Ekim 2015'te 103 kişinin katledildiği Ankara Gar Meydanı’nda beyaz kurdeleler ile “barış zinciri” oluşturulacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara’da 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliği bu yıl 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği’nin (10 Ekim-Der) öncülüğünde organize edilecek. Dünya Barış Günü, 10 Ekim 2015'te düzenlenen Emek, Barış ve Demokrasi mitingine yönelik gerçekleşen IŞİD saldırısında 103 insanın yaşamını yitirdiği Ankara Gar Meydanı’nda karşılanacak.

Emek ve demokrasi güçleri ile Barış Anneleri’nin beyaz tülbentler ile katılacağı etkinlikte beyaz kurdeleler ile “barış zinciri” oluşturulup, beyaz renkli balonlar uçurulacak. Program ise katliamın yaşandığı saat olan 10.04’te başlayacak.

Düzenleyicisi oldukları 1 Eylül programına dair bilgi veren 10 Ekim-Der Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, etkinlikte fiziki mesafe kurallarına dikkat edeceklerini dile getirdi. Ankara Katliamı'ndan bu güne her yıl barış talebini yenilediklerini söyleyen Coşgun, katliamının yaşandığı saatte, yaşamını yitiren 103 insanın nezdinde, barış için yaşamını yitiren yüz binlerce insan anısına anma etkinliği ifade etti. Coşgun, “Bu ülkede barışın bedelinin büyük olduğunu biliyoruz. 5 yıl önce kardeşlerimiz, annelerimiz, babalarımız ve biz barış için mitingdeydik ve o miting gerçekleşmedi. Barışa karşı canlı bombalar patlatıldı. Bizim amacımız bunun unutulmaması ve hep akıllarda kalması. Sadece Dünya Barış Günü’nde değil aslında 365 gün bunu ifade etmek durumundayız. Bu açıdan 1 Eylül Dünya Barış Günü bizim için yeri başka ve önemli” dedi.

'O GÜN PATLATILAN BOMBALAR AMACINA ULAŞMADI'

Salgından kaynaklı etkinliğin sembolik olarak gerçekleşeceğini dile getiren Coşgun, şunları belirtti:

“Barış talebi bu ülkede yüzyıllardır devam ediyor. Salgın, etkinliğin yapılmaması önünde bir engel değil. Dikkat edilerek etkinlikler gerçekleştirilebilir. Barış mitinginde katledilen ve bayrakları yerde kalan, bayrakları kanla ıslanan insanların barış çığlığını susturamayacak, barış taleplerini görmezden gelemeyecek bir süreç yok. Biz yolumuza devam ediyoruz. O gün patlatılan bombalar amacına ulaşmadı, ulaşamayacak demeye devam edeceğiz.”

Coşgun ‘Barış hemen şimdi’ demek için herkesi 1 Eylül günü Ankara Garı’nda olmaya davet etti. (MA)