Avukat Özbingöl tahliye edilmedi

Tutuklu yargılanan Avukat Sevda Çelik Özbingöl, 5 ay sonra görülen ilk duruşmasında tahliye edilmedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suruç Katliamı, kadın cinayetleri gibi birçok önemli davada avukatlık yapan Sevda Çelik Özbingöl, 5 ay sonra görülen ilk duruşmasında tahliye edilmedi. Özbingöl'ün dosyası aylardır Anayasa Mahkemesi önünde incelemeyi bekliyor.

Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 17 Mart'ta tutuklanan Avukat Sevda Çelik Özbingöl'ün ilk duruşması Urfa 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, Urfa Baro Başkanı Abdullah Öncel, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ayşe Sürücü, Antep, Diyarbakır, Mardin ve İstanbul baroları ile Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Çağdaş Hukukçular Derneği’ne (ÇHD) bağlı üyelerinin yanı sıra çok sayıda avukat katıldı.

5 aydır tutuklu bulunan avukat Özbingöl de duruşma salonuna getirildi. 2014 yılında yargılandığı başka bir dava ile dosyası birleştirilen Özbingöl, “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” iddialarına karşı savunma yaptı. Mesleki faaliyetlerin suç olarak iddianameye eklenmesinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Özbingöl, üzerine atılı suçlamaları reddetti.

Daha sonra söz alan Özbingöl’ün avukatları, savunma müvekkil görüşmesinin gizli olduğunu, kayıt edilemeyeceğini, yargı konusu olamayacağını belirterek, müvekkillerinin tahliyesini talep etti.

Kısa bir aranın ardından mahkeme heyeti, Özbingöl’ün tutukluluk halinin devamına karar vererek, bir sonraki duruşmayı 25 Eylül tarihine erteledi. (MA)

Gizli tanık beyanıyla tutuklanan avukatın dosyası AİHM'deGizli tanık beyanıyla tutuklanan avukatın dosyası AİHM'de

Etiketler HDP öhd çhd özbingöl