DİB: Adalet Bakanı acilen inisiyatif kullanmalıdır

100’ü aşkın örgüt, platform, inisiyatif ve kurumdan oluşan Demokrasi İçin Birlik (DİB), avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın adil yargılanma talebi için sürdürdükleri ölüm orucunda kritik noktaya gelmeleri nedeniyle Adalet Bakanlığı'na çağrıda bulundu. DİB açıklamasında "Yaşam hakkını korumak devletin yükümlülüğündedir. Bu noktada Adalet Bakanı'nın inisiyatif kullanması aşamasına gelinmiştir. Avukatların eve çıkması ve talepleri olan insan onuruna yakışır adil yargılamanın sağlanması için gerekli adımların acilen atılmasını istiyoruz" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adil yargılama talebiyle 5 Nisan’dan bu yana ölüm orucunda olan ve Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) raporuna rağmen tahliye edilmeyen avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için basın açıklaması yaptı. Avukatların sağlık durumları ciddiyetini korurken, sivil toplum örgütlerinden Timtik ve Ünsal'ın serbest bırakılmasına yönelik çağrılar sürüyor.

100’ü aşkın örgüt, platform, inisiyatif ve kurumdan oluşan Demokrasi İçin Birlik (DİB), Adalet Bakanlığı'na ölüm orucundaki Timtik ve Ünsal için çağrıda bulundu. Açıklamada, yaşam hakkını korumanın devletin yükümlülüğünde olduğu hatırlatılarak, avukatların eve çıkması ve talepleri olan insan onuruna yakışır adil yargılamanın sağlanması için gerekli adımların acilen atılması istendi. Açıklamanın tamamı şöyle:

"Adalet Bakanı'na ve kamuoyuna çağrımızdır!

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın adil yargılanma talebi için sürdürdükleri ölüm orucunda gelinen kritik nokta insan hakları kuruluşları, barolar, tabip odaları ve uluslararası kuruluşlar tarafından hayati olarak nitelendirilmiş ve Adalet Bakanı'nın inisiyatif kullanması aşamasına gelmiştir.

Adli Tıp Kurumu'nun, cezaevinde kalamayacakları kararına rağmen tahliye edilmeyen ve farklı hastanelerde gözetim altında tutulan avukatların, ölüm orucunda kritik döneme girmeleri nedeniyle ATK kararına istinaden tahliye çağrıları, kamuoyunda giderek yükselen ortak bir talep hâline gelmiştir.

Yaşam hakkını korumanın devletin yükümlülüğünde olduğunu hatırlatarak, avukatların eve çıkması ve talepleri olan insan onuruna yakışır adil yargılamanın sağlanması için gerekli adımların acilen atılmasını isteyen ortak talebe, demokrasi güçleri olarak katılıyor ve gereğinin yapılmasını istiyoruz." (HABER MERKEZİ)