Çelik: Yangında sabotaj ihtimali inceleniyor, bazı sonuçlar da var

Adana'nın Kozan ilçesindeki yangınla ilgili sabotaj iddialarının sorulduğu AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Arkadaşlarımız kundaklama, sabotaj meselesini hassasiyetle inceliyorlar. Vardıkları bazı sonuçlar da var. Ama şimdi onları açıklamak doğru olmaz. Çalışmalarını tamamlasınlar" yanıtını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana'nın Kozan ilçesinde pazar günü başlayan ve bugün kontrol altına alınan orman yangınından etkilenen köyleri ziyaret etti.

Ziyaretlerinin ardından açıklama yapan Ömer Çelik, "Şu andan itibaren yaralar sarılmaya başlanmıştır. Aile Bakanlığının gönderdiği yardım, yarın sabahtan itibaren, vatandaşlarımızın evlerine gidilerek kendilerine takdim edilecektir. Sayın Valimiz o konuyla ilgili bir çalışma yapıyor. Daha sonra evlerin yapılması, eşyaların alınması konusunda da, kısa sürede bunu bitirmeyi planlıyoruz" dedi.

Kış şartları başlamadan evlerin kullanılabilir hale getirilmesinin hedeflendiğini aktaran Çelik, "İnşallah Adana'ya kış şartları gelmeden, vatandaşlarımızın evlerine girebilmeleri şeklinde etkili bir eylem planı ortaya koymaya çalışacağız. Allah beterinden saklasın, bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Herhangi bir can kaybımız, yaralımız olmadığı için bununla teselli buluyoruz" diye konuştu.

Sabotaj ihtimalinin gündeme geldiği ve iddiayı nasıl değerlendirdiği sorulan Çelik, şunları söyledi:

"Bununla ilgili olarak arkadaşlarımız kundaklama, sabotaj meselesini hassasiyetle inceliyorlar. Vardıkları bazı sonuçlar da var. Ama şimdi onları açıklamak doğru olmaz. Çalışmalarını tamamlasınlar. Ama herkes şunu bilsin: Oradaki vatandaşlarımız bundan çok bahsettiler. Dediler ki, 'Geçmiş yıllarda da buna benzer yangınlar oldu'. Bazı kundaklama söylentileri kulağımıza geldi. Hiç kimse merak etmesin, jandarmamız, emniyetimiz kapsamlı bir soruşturmaları yürütür, herhangi bir sonuç ortaya çıktığında bunu yapanın yanına kâr kalmaz. Türkiye'nin hukuk imkanları içerisinde en etkili şekilde cezalandırılır." (HABER MERKEZİ)