Sağlık çalışanları, korona virüslü hastanın doktora saldırmasını kınadı

Artvin’de korona virüsü hastası tarafından şiddete maruz kalan hekim için sağlık çalışanları, hastane önünde basın açıklaması düzenledi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) tarafından yapılan açıklamada, “Sağlıkta şiddet en az korona virüsü hastalığı kadar çözülmesi gereken önemli bir sorundur” denildi.

Google Haberlere Abone ol

ARTVİN - Artvin’de Hopa Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. Seda Kenanoğlu, Covid-19 hastası K.Ç tarafından kendisiyle ilgilenilmediği öne sürülerek saldırıya uğradı. İdari para cezası alan K.Ç’ye karantina süresinin bitmesinin ardından, adli işlem uygulanacak. Saldırı olayının ardından sağlık çalışanları, Hopa Devlet Hastanesi önünde toplanarak basın açıklaması düzenledi ve saldırıyı kınadı.

‘NE DERECE ZORLU ŞARTLARDA ÇALIŞTIĞIMIZIN GÖSTERGESİ’

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) tarafından yapılan basın açıklamasını okuyan Suat Çelik, “Sağlıkta şiddet, halen gündemimizin baş sıralarında kalmaya devam ediyor. Cuma gecesi Hopa Devlet Hastanesi'nde iki doktor, bir hemşire ve bir güvenlik görevlisi olmak üzere dört sağlık emekçisinin korona virüsü tanısı almış bir hasta ve onun yakınları tarafından şiddete maruz bırakılması bir kez daha bizlerin ne derece zorlu şartlarda çalıştığımızın göstergesi olmuştur. Artan iş yükü ve çalışma şartlarının zorluğu sağlık emekçilerini hızlıca tükenmişliğe sürüklemektedir. Pandemi şartlarında yüksek risk taşıyan bir grup olmak yetmezmiş gibi bir de bu çalışma şartlarında şiddete maruz kalmak bizler için artık eşiğin aşıldığı nokta olmuştur” ifadelerini kullandı.

‘SAĞLIKTA ŞİDDET, KORONA VİRÜSÜ KADAR ÇÖZÜLMESİ GEREKEN BİR KONU’

Sağlık sisteminde yaşanan aksaklıkların doktor, hemşirenin ya da güvenlik görevlilerinin suçu olmadığını söyleyen Çelik, “Sağlıklı bir sağlık hizmeti sunumu ancak sağlık çalışanlarının kendilerini güvende hissettiği bir ortamda verilebilir. Pandemi şartlarında olağan dışı hizmet verirken hastalık tanısı almış bir saldırgan tarafından şiddete maruz kalmak bizlere göstermiştir ki sağlıkta şiddet en az korona virüsü hastalığı kadar çözülmesi gereken önemli bir sorundur” dedi.

Doktor ve hemşireler şiddete maruz kaldı.

NE OLMUŞTU?

Artvin’in Hopa ilçesinde korona virüsü nedeniyle evinde karantinada olan K.Ç, 112’yi arayarak rahatsızlığını belitti. Ambulansla Hopa Devlet Hastanesi'ne getirilen K.Ç, nöbetçi doktor Seda Kenanoğlu tarafından muayene edildiği sırada kendisiyle yeterince ilgilenilmediğini iddia ederek Dr. Kenanoğlu’na saldırdı. Odadan gelen sesler üzerine olaya müdahale etmeye gelen diğer doktor ve hemşireler de şiddete maruz kaldı. Yaşanan olayın ardından Dr. Seda Kenanoğlu’nun şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı. K.Ç’ye korona virüsü teşhisli olduğu için gözaltı işlemi yapılamadı. Evinde karantina altında tutulan K.Ç için karantinanın ardından adli işlemler yürütülecek. (DUVAR)