Baro kurucusunun 'emir ve talimat' eleştirisine yanıtı: Diğer partileri de ziyaret ederiz

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’ın Ankara’da yeni baro kurucuları arasından bulunan Aydın Akpınar ile birlikte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret edip, “Sayın Genel Başkanımıza kuruluşla ilgili arz’da bulunarak emir ve talimatlarını aldık” mesajı tartışma yarattı. Parti yöneticisi olduğuna dikkat çeken Yıldız, paylaşımında yer alan ‘emir’ ve ‘talimat’ ifadelerinin partisine ilişkin görevleri ifade ettiğini, yeni baro ile ilişkili olmadığını söyledi. Avukat Akpınar ise, “Biz ziyaret için gittik. İcazet almak için falan değil. Biz zaten kuruluş dilekçemizi daha önce verdik” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İstanbul’un ardından Ankara’da da ikinci baro kurmak için ilk adım atıldı. Türkiye Barolar Birliği’ne (TTB) başvuru yapan kurucu üyeler, yeni baro kurmak için gerekli iki bin avukatın imzasına toplamaya başladı.

Yapılan başvurunun ardından Ankara 2 No’lu Baro Kurucular Kurulu Üyeleri arasında yer alan Avukat Aydın Akpınar, MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız’la birlikte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti.

Görüşmenin arından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Feti Yıldız, “Ankara 2 nolu Baronun kurucular kurulu üyesi sayın Av. Aydın Akpınar Bey ile birlikte, Sayın Genel Başkanımıza kuruluşla ilgili arz’da bulunarak emir ve talimatlarını aldık” ifadelerini kullandı.

FETİ YILDIZ: HER BULUŞMAMDA TALİMATLARINI ALIRIM

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldız’ın paylaşımının ardından kamuoyunda, kurulması planlanan baronun Bahçeli’den ‘emir’ aldığı gerekçesiyle tepkiler oluştu. Söz konusu paylaşımı yapan Yıldız bu tepkilerin manipülasyon içerdiğini ifade ederek, “Ben partinin hukuk işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısıyım. Ben her buluşmamda, beni her makama kabul edişinde talimatlarını alırım. Ama bu baro talimatı değil. Ziyarete gelen Aydın Bey bizim eski arkadaşımız. Bu tepki manipüle edilmiş bir hikayedir” dedi.

Paylaşımında yer alan ‘emir’ ve ‘talimat’ ifadelerinin partisine ilişkin görevlerini ifade ettiğini söyleyen Yıldız, “Baronun kurulması hazırlık aşamasında. Genel başkanımızı ziyaret ettik ama talimat meselesini bir kez daha söylüyorum; benim partiyle ilgili işlerimle ilgili talimat” dedi.

‘TANIDIĞIMIZ BİLDİĞİMİZ İNSANLAR’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaretine yönelik tepki gösterenlerin olabileceğini söyleyen Ankara 2 No’lu Baro’nun Kurucular Kurulu Üyeleri arasında yer alan Avukat Aydın Akpınar ise ziyaretine ilişkin, “Biz sonuçta insani bir ziyarette bulunduk. Bir şeyler aramak isteyen arkadaşlar her şeyin altında bir şeyler arayıp yazıyorlar. İnsani bir ziyaretti, tanıdığımız bildiğimiz insanlar” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’ın paylaşımında yer alan ‘emir’ ve ‘talimat’ ifadelerinin baro kurulma sürecini kastettiği yorumlarının yapıldığını hatırlattığımız Akpınar, “O paylaşım baronun kuruluşuyla ilgili olmayabilir. Kendisi paylaştı. Kendi kanaati. Ben sayın genel başkan yardımcısının bu yazısı üzerine ne diyeceğim. Bizim izin almaya gitmemizle alakası yok. Bizim meslek büyüklerimiz, arkadaşlarımız kurucular kurulu olarak görevlendirdi. Biz ziyaret için gittik. İcazet almak için falan değil. Biz zaten kuruluş dilekçemizi daha önce verdik” dedi.

'SÜNDÜRMEK LÜZUMSUZ'

Önümüzdeki süreçte diğer siyasi parti temsilcilerini de ziyaret etmek istediklerini belirten Akpınar, “Biz diğer siyasi parti genel başkanlarını da ziyaret ederiz. Burada bir şey yok. Sonuçta bu kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşu veya sivil toplum örgütü. Biz tüm siyasi parti temsilcilerini ve genel başkanlarını ziyaret etmek isteriz. Bunda bir sıkıntı yok. Bunu farklı algılayıp sündürmek lüzumsuz şeyler” ifadelerini kullandı.