Avukatlardan Timtik ve Ünsal'ı yaşatmak için çağrı

'Cezaevinde kalamaz' raporuna rağmen tahliye edilmeyen ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ı yaşatmak için Türkiye ve dünyanın dört bir yanından avukatlardan çağrı geldi. Açıklamada, "Meslektaşlarımızın sağlık durumları kritik aşamada olup, bir an önce tahliyeleri sağlanmazsa geri dönüşü olmayan sonuçlar yaşanacaktır. Bizler Ebru ve Aytaç'ı kaybetmek istemiyoruz. Tahliyeleri sağlanırsa, onların yaşamları hakkında aldıkları bu kararı yeniden değerlendirmeleri konusunda ısrarcı olacağımızı taahhüt ediyoruz" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adil yargılanma talebiyle Avukat Ebru Timtik 234, Avukat Aytaç Ünsal ise 203 gündür ölüm orucunda. Sağlık durumları hızla kötüleşen avukatlar için bir çağrı da dünyanın dört bir yanındaki meslektaşlarından geldi.

'Yaşam İçin Çağrı' başlığıyla yapılan açıklamaya, binlerce avukat imza verdi.

Açıklamada, şu çağrı yapıldı:

"Bizler, Avukat Ebru Timtik ve Avukat Aytaç Ünsal'ın da aralarında olduğu meslektaşlarımızı hedef alan ve 2011 yılından bu yana sistematik şekilde sürdürülen hak ihlallerine karşı savunma görevi üstlenmiş avukatlarız.

Bu süreçte Türkiye'de adil yargılanma hakkı ve yargı bağımsızlığı yok edilirken, savunma hakkı ve savunmanlık mesleği de boyunduruk altına alınmak istendi. Ebru ve Aytaç’ın da aralarında bulunduğu avukatlar hukuk her yönden çiğnenerek mahkûm edildiler.

Bizler bu yargılamanın takipçisi ve tanığı avukatlar olarak, Ebru ve Aytaç'ın taleplerini tartışmasız şekilde destekliyor ve yükselttikleri çağrıyı duyuyoruz.

Adil yargılanma hakkının tesisi ve hukuk güvencesi bizlerin de talebidir ve bu yolda mücadelemiz sürecektir.

Tartışmasızdır ki bu mücadelede, Ebru ve Aytaç’ın varlığına, aramızda ve yanımızda olmalarına ihtiyacımız var.

Bunun meslektaşlarımızca bilindiğini temenni ediyoruz.

Buradan başta Yargıtay olmak üzere yetkililere çağrıda bulunuyoruz: Meslektaşlarımızın sağlık durumları kritik aşamada olup, bir an önce tahliyeleri sağlanmazsa geri dönüşü olmayan sonuçlar yaşanacaktır. Bizler Ebru ve Aytaç'ı kaybetmek istemiyoruz! Tahliyeleri sağlanırsa, onların yaşamları hakkında aldıkları bu kararı yeniden değerlendirmeleri konusunda ısrarcı olacağımızı taahhüt ediyoruz!

Yaşanan bu hukuksuzluğa son verin, biz meslektaşlarımızı yaşatalım! (HABER MERKEZİ)

Açıklamanın tamamına ulaşmak için görsele tıklayabilirsiniz.

Ebru Timtik: Boğazımın acısı hiç geçmiyor artıkEbru Timtik: Boğazımın acısı hiç geçmiyor artık

33 baro başkanından ölüm orucundaki avukatlar için çağrı33 baro başkanından ölüm orucundaki avukatlar için çağrı