ASKİ'nin borçlanma talebi mahkemeye takıldı

Ankara 10. Bölge İdare Mahkemesi, ASKİ'nin borçlanma talebinin reddini durduran kararı kaldırdı. ASKİ, 350 milyon liralık borçlanma yetkisini kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne (ABB) bağlı Ankara Su ve Kanalizasyon İşleri'nin (ASKİ) borçlanma talebinin reddine verilen yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı. Bu karara göre belediye su borularının tamiri ve yenilenmesi için borçlanamayacak.

ASKİ, “Tatlar Arıtma Tesisi’nin Revizyonu”, “Polatlı’ya Gerede Suyunun Götürülmesi” ve “Gölbaşı ile Mamak Su Borularının Yenilenmesi” için 350 milyon lira borçlanma talebinde bulunmuştu. Talep belediyenin Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilmesine rağmen, belediye meclisinde AK Parti ve MHP üyeleri tarafından reddedilmişti. ABB Başkanı Mansur Yavaş konuyu yargıya taşımış, Ankara 9. Bölge İdare Mahkemesi de mecliste alının ret kararının "kamu yararı açısından hukuka uygun olmadığına" hükmetmiş ve ret kararının yürütmesini durdurmuştu.

Daha sonra Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Fatih Ünal yürütmeyi durdurma kararına itiraz etti ve Ankara 10. Bölge İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararının kaldırdı. Karara gerekçe olarak, idare adına savunmanın aynı zamanda davacı olan Başkan Mansur Yavaş'ın yetkili kıldığı avukat tarafından yapıldığı, bu durumun davalı ve davacı tarafının birleşmesi sonucunu doğurduğu sunuldu. Gerekçede, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 43. maddesi uyarınca Belediye Başkanı tarafından açılan davalarda temsil yetkisinin Belediye Meclisi 1. Başkan Vekilinde olması gerektiği kaydedildi. Mahkeme, söz konusu hususların gözetilerek yeniden bir karar verilmesi için dosyayı mahkemeye gönderdi. (AA)