30 Ağustos kısıtlamalarına tepki

İçişleri Bakanlığı'nın 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına ilişkin aldığı kısıtlama kararı tepki çekti. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Kutlamalara hiçbir yasak engel olamaz. Bu yıl da her zaman olduğu gibi 30 Ağustos zaferini coşkuyla kutlayacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanlığı, korona virüsü nedeniyle 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarıyla ilgili kısıtlama kararları aldı. Herhangi bir 'yasak' olmadığı belirtilen bakanlık açıklamasında, 'diğer dini ve resmi bayramlarda olduğu gibi bayram kutlamalarında kamu görevlileri başta olmak üzere vatandaşların fiziki mesafe kurallarına aykırılık oluşturacak şekilde kalabalıklara neden olunmaması için bazı tedbirlerin alınması ve çeşitli kısıtlamalara gidilmesi' ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada korona virüsü salgının yeniden ivme kazanması gerekçe gösterildi. Benzer uygulamaların bu yıl içerisindeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programları ile Ramazan ve Kurban Bayramı bayramlaşma programları için de yapıldığı ifade edildi.

Önümüzdeki günlerde 98'inci yıl dönümü kutlanacak Zafer Bayramı'nın 'salgın koşullarına göre kutlanması, çelenk sunma ve şehitlik ziyaretlerinin asgari katılımla gerçekleştirilmesi, bunun dışındaki etkinliklerin ise yüz yüze etkinlikler yerine özellikle dijital imkanların kullanılarak yapılması' belirtildi. Resmi programlarda resepsiyonların yapılmamasının da salgınla mücadele sürecinin bir gereği olduğu aktarıldı.

CHP'DEN TEPKİ

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Twitter hesabından karara tepki göstererek, "Sn. Bakan '30 Ağustos' nedir bilir misin? Ulusumuzun bağımsızlık ve özgürlük tutkusudur. Her koşulda gururla andığımız kıvanç verici bir zaferdir. Kutlamalara hiçbir yasak engel olamaz. Bu yıl da her zaman olduğu gibi 30 Ağustos zaferini coşkuyla kutlayacağız" ifadelerini kullandı.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ise yaptığı açıklamada, "30 Ağustos sadece bir meydan muharebesinin zafer kutlaması değil, bir ulusun emperyalist güçlere boyun eğmemesi ve topraklarından söküp atarak özgürlüğüne kavuşma hikayesidir. Pandemiyi bahane ederek etkinlikleri yasaklayanlar, bu özgürlüğe meydan okumuştur. Malazgirt Zaferi'nin 949. Yıl dönümü nedeniyle etkinlikler serbestti, 15 Temmuz etkinliklerinde serbestti, Ayasofya açılışında kapalı alanda dahi pandemiye ilişkin önlemler alınmadı ancak Zafer Bayramımız için pandemi bahane edilerek açık alanda yapılacak etkinlikler bile yasaklanmak isteniyor. Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize bıraktığı Cumhuriyetimize ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağız. Yaşasın 30 Ağustos Zafer Bayramımız" dedi. (HABER MERKEZİ)