Dört ilde, beş köy ve bir mahalle karantinaya alındı

Korona virüsü nedeniyle Rize'de üç köyde, Niğde'de bir köyde, Burdur'da bir mahallede ve Karaman'da bir köyde karantina uygulanmasına karar verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü (Covid-19) salgınına yönelik önlemler kapsamında Rize'nin Güneysu ilçesinde üç köy karantinaya alındı.

İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun karantina kararının ardından, Kıbledağı, Gürgen ve Başköy köylerinde bu sabah jandarma ekipleri önlem aldı. Köylere giden alternatif yollar ile yayla yolları ise toprak dökülerek ulaşıma kapatıldı.

Karantina bölgelerine giriş noktalarında araçları kontrol eden ekipler, maskesi olmayanlara maske dağıttı.

Karantinanın ilk gününde köylerde yaşayanların büyük bölümünün dışarı çıkmadığı, bazılarının ise evlerinin önündeki bağ ve bahçe işleriyle uğraştıkları görüldü.

Gürgen köyü muhtarı İsmet Pehlivan, karantina kararını doğru bulduğunu söyledi. Pehlivan, "Olması gereken bir şeydi. Halk olarak biraz daha duyarlı olsaydık bugün bunları hiç yaşamamış olacaktık. Maalesef şimdi bu sıkıntıları yaşıyoruz. Şimdi yapacak bir şey yok. Kurallara uyup gerekeni yapacağız" diye konuştu.

Burdur'un Kemer ilçesine bağlı Yeni Camii Mahallesi'nde de karantina uygulaması başladı.

Kemer Kaymakamlığı'ndan açıklamaya göre, mahallede yaşayan 8 kişinin Covid-19 testinin pozitif çıkması ve temaslı kişilerin tespit edilmesi nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantina kararı aldı. Mahalleye giriş ve çıkışlar güvenlik şeridiyle kapatıldı.

Tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin de İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile yapılacak ortak çalışma çerçevesinde oluşturulacak izin sistemiyle kontrollü şekilde yürütülmesine karar verildi.

Öte yandan, Burdur Devlet Hastanesine kaldırılan pozitif vakaların, gerekli kontrollerinin ardından evde gözlem altında tutulduğu öğrenildi. Vakalarla teması tespit edilen diğer mahallelerdeki kişilerin de 14 gün tam ev karantinasına alındığı ve yeni belirlenecek temaslılara aynı uygulamanın yapılacağı belirtildi.

Niğde'nin Bor ilçesinde bulunan Karanlıkdere köyü, artan pozitif vakalar ve temas kişiler sebebiyle 14 gün süreyle karantinaya alındı. İstisnalar haricinde giriş ve çıkışların yasaklandığı köyde, vatandaşların maske kullanması, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmesi ve zorunlu olmadıkça evden çıkmaması istendi.

Karaman merkeze bağlı Ağılönü köyünde de bazı kişilerde korona virüsü tespit edildi. İl Hıfzıssıhha Kurulunca, vatandaşların salgından korunması amacıyla köyün tamamında saat 20.00'den itibaren, ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulanması kararı alındı. (AA)