BMC korona iddiasını kabul etti, sendika 'yok' dedi

İzmir BMC fabrikasındaki korona virüsü iddialarını şirket "Sayı 10'un altında" diyerek kabul etti. Fabrikada örgütlü Türk Metal Sendikası ise hiç vaka olmadığını savundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ethem Sancak ve Katar Ordusu ortaklığında İzmir'de faaliyet gösteren otomotiv fabrikası BMC’de 12 işçinin korona virüsüne yakalandığı belirtildi. BMC Kurumsal İletişim departmanı Evrensel'e verdiği bilgide vaka sayısının 10'un altında olduğunu ve bu kişilerin bir kısmının hiç fabrikaya gitmediğini söyledi. İşçiler, vaka sayısının 12’yi bulduğunu, yaklaşık 100 işçinin evde karantinaya alındığını ifade etti. Fabrikada örgütlü Türk Metal Sendikası’nın İzmir Şube Başkanı Mürsel Öcal ise fabrikada virüs vakası bulunmadığını belirtti.

Ege'de Son Söz Gazetesi'nden Ender Aldanmaz'ın haberine göre, Türk Metal Sendikası İzmir Şube Başkanı Mürsel Öcal, BMC'de virüse rastlanmadığını ve fabrikanın sorunsuz çalıştığını söyledi. İzmir'de en güvenli yerlerin fabrikalar olduğunu söyleyen Öcal, "BMC'nin sıkıntılı durumu yok" ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)