Murat Yetkin yazdı: Trump'ın pohpohlaması ve Erdoğan'ın endişesi

Gazeteci Murat Yetkin, ABD Başkanı Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilişkin övgüsünün bir pohpohlama, zemin hazırlama olduğunu belirtti. Yetkin, "ABD Başkanı Donald Trump bu aralar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı ararsa şaşıracak mıyız? Hayır. Ne için arayacağı belli mi? Az çok, evet. Erdoğan, Trump’ın niye arayacağını tahmin ediyor ve ona göre bir al-ver hesabı yapıyor olabilir mi? Muhtemelen evet" diye yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Murat Yetkin, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Demokratların başkan adayı Joe Biden'ın yedi ay önceki açıklamaları üzerinden çıkan tartışmada  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilişkin övgüsünün ne anlama geldiğini analiz etti.

Yetkin, 'Trump’ın pohpohlaması ve Erdoğan’ın endişesi' başlıklı makalesinde, Trump ile Erdoğan arasında gelişebilecek olası alış-verişe işaret etti. Yetkin şunları yazdı:

ABD Başkanı Donald Trump bu aralar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı ararsa şaşıracak mıyız? Hayır. Ne için arayacağı belli mi? Az çok, evet. Erdoğan, Trump’ın niye arayacağını tahmin ediyor ve ona göre bir al-ver hesabı yapıyor olabilir mi? Muhtemelen evet. Zaten Trump da bu nedenle, bayram değil seyran değilken Erdoğan’ın “başa çıkılması zor, dünya çapında bir satranç oyuncusudur” diyerek dünya liderlerinin de kendisine “bir tek seni dinler, bari sen ara” kâbilinden telefonlar ettiğini ifşa etti. Bu sözleri de Kasım seçimindeki rakibi Joe Biden’in Türkiye ve Erdoğan hakkındaki tutarsız ve önyargılı sözlerinin Türkiye’de yedi ay sonra gündem olması üzerine söyledi. Söylediğinden beri de bizim medyada bir bayram havası, Trump Erdoğan’ı övdü diye. Bunun bir pohpohlama, zemin hazırlama olduğunu göremeyecek kadar ideolojik olarak körelmiş ya da çıkar telaşı içinde zihinleri. Erdoğan’ın başka endişesi var oysa ya da endişeleri.

Trump aradığı zaman Erdoğan ne almak için ne verecek? Vermeden almak Allaha mahsus denmez mi? Erdoğan’ın bir endişesi Rus S-400 füzeleri nedeniyle ABD’nin ambargosu uygulaması ihtimali örneğin.

YAZININ TAMAMI

Etiketler Erdoğan Trump Biden