Bursa'da yangın, evlere sıçrama riski var

6 ilde orman yangını çıktı. Bursa Nilüfer'deki orman yangınının, yakındaki binalara sıçramasından endişe ediliyor. Önümüzdeki saatlerde bazı evlerin boşaltılabileceği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Son günlerde görülen çok sayıda orman yangınına bugün yenileri eklendi. Bursa, İstanbul, Adana, Adıyaman, Mersin ve Muğla'da da bugün orman yangınları çıktı.

BURSA

Nilüfer ilçesi Demirci Mahallesi'nde yerleşim bölgesi yakınındaki ormanlık alanda orman yangını çıktı.

Ekipler, yoğun dumanın kentin batısındaki birçok noktadan görülebildiği yangının çevredeki binalara sıçramasını önlemek için yoğun çaba gösteriyor. Helikopterle havadan da müdahale edilen yangının seyrine göre civardaki bağ evlerinin tahliye edilebileceği öğrenildi. Havadan ve karadan müdahaleyle yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

ADIYAMAN

Karadağ mevkisindeki ormanlık alandan duman yükseldiğini gören çevredekiler, yangına müdahale ederek itfaiyeye haber verdi.

İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından yangını söndürdü. Badem ağaçlarının da bulunduğu ormanlık alandaki yangında 10 dönüm arazi zarar gördü. Yangında bir dönüm kızılçam ormanı ve 10 dönüm tarım alanı zarar gördü.

MERSİN

Mersin'in Silifke ilçesinde Çadırlı Mahallesi Gelin Suyu mevkisinde yangın çıktı. Havadan ve karadan müdahale edilen yangın öğleden sonra kontrol altına alındı. Yangında bir dönüm kızılçam ormanı ve 10 dönüm tarım alanı zarar gördü.

ADANA

Adana'nın Kozan ilçesinde Çamlarca Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yangın başladı.

Bölgeye ilk etapta Adana Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 5 arazöz, 3 iş makinesi ve 10 teknik ekiple bir helikopter yönlendirildi. Alevleri kontrol altına almak için 4 helikopter, 2 yangın söndürme uçağı, 25 arazöz ve 2 iş makinesi daha söndürme çalışmalarına katıldı. Havadan ve karadan müdahale edilen yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.

İSTANBUL

Kartal, Sancaktepe ve Sultanbeyli ilçelerinde bulunan Aydos Ormanı'nda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Kartal ilçesine yakın bölgedeki yangına, itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler karadan müdahale ediyor.

Yangın, İstanbul Emniyet Müdürü'nün helikopterle havadan denetimi sonrasında çıktı. Emniyet müdürü, piknikçilerden yangına karşı dikkatli olmalarını istedi.

MUĞLA

Kayadere Mahallesi’ndeki ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle yayıldı.

Yangına Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki 5 yangın söndürme helikopteriyle havadan, 20 arazöz, 2 dozer ve çok sayıda orman işçisiyle karadan müdahale ediliyor.

(AA)

Etiketler yangın orman