Ekrem İmamoğlu Hacıbektaş'a gidecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Hacı Bektaş-ı Veli etkinlikleri için bakım, onarım, yol ve teknik ihtiyaçlar konusunda destekte bulunduğu belirtildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, pazar günü Hacıbektaş'a gidecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek 31. Hacı Bektaş-ı Veli anma ve etkinlik törenlerine katılacak.

İmamoğlu, Pazar günü Nevşehir’de olacak. Geçen yıl Hacıbektaş ziyaretinde, etkinliklerle ilgili fiziki sorunların ortadan kaldırılması için her türlü yardımı yapacaklarının sözünü veren İmamoğlu, "Atamızın 100 yıl önce ziyaret ettiği ve kurtuluş mücadelemizin en önemli noktalarından olan Hacıbektaş'ı en modern şekliyle inşa etmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız" ifadelerini kullanmıştı.

BİMTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Şahan, İBB'nin ilçenin simge eserlerinden Kadıncık Ana ile Beşiktaş Efendi Türbelerinin bakımını yaptığını, kot ve kazı çalışmaları sonucu Hacıbektaş'ın meydan ihtiyacının da giderildiğini belirtti. Ziyaret merkezlerine giden yolların da asfaltlandığı, meydan ve kültür merkezine sahne, ses, ışık ve görüntü sistemleri kurulduğu öğrenildi. (HABER MERKEZİ)