'Timtik ve Ünsal'ı çok geç olmadan serbest bırakın'

Adil yargılanma talebiyle ölüm orucu yapan avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için çağrı yapıldı. Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu, iki avukatın çok geç olmadan serbest bırakılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu, adil yargılama talebiyle ölüm orucunda olan ve Adli Tıp Kurumu (ATK) raporuna rağmen tahliye edilmeyerek, hastanede tutulan avukat Aytaç Ünsal ve Ebru Timtik’in durumuna dikkat çekmek amacıyla Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde açıklama yaptı. “Adalet sağlansın Ebru, Aytaç yaşasın” pankartının açıldığı açıklamaya çok sayıda kişi katıldı.

Adliye önünde konuşan Avukat Kemal Aytaç, “Biz adalet istemekten yorulduk. Arkadaşlarımız ölümün kıyısına geldi ama devlet hala kulaklarını tıkamış, arkadaşlarımızın ölümünü bekliyor. Adil yargılanma bir haktır. Bunu talep etmek bile utanç kaynağıdır. Bir insana verilmiş ve yasalarla garanti altına alınmış bir hakkı canı pahasına istemek bu ülkenin utancıdır” dedi. Timtik ve Ünsal’ın yaşaması için mücadele ettiklerini belirten Aytaç, “Arkadaşlarımız yaşasın diye her gün bu alada haykırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

'PEŞİN HÜKÜM VERİLDİ'

Ardından söz alan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi Avukat Çiğdem Akbulut, Timtik ve Ünsal’ın dava sürecine değinerek, hiçbir hukuk kuralı uygulanmadan kesin hüküm verilerek meslektaşlarının cezalandırıldığını söyledi. Yaşanan adaletsizliğe tepki olarak “adil yargılanma” talebiyle Timtik ve Ünsal’ın önce açlık grevine ardından ölüm orucuna başladığını hatırlatan Akbulut, ATK’nin hazırladığı “Cezaevinde kalamaz” raporuna rağmen meslektaşlarının serbest bırakılmadıklarını ifade etti.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ATK raporuna rağmen tahliye edilmediğini dile getiren Akbulut, mahkeme verdiği kararla Timtik ve Ünsal’ın ölüm fermanlarını imzaladığını belirtti. Meslektaşlarının yaşaması için mücadele edeceklerini sözlerine ekleyen Akbulut, duyarlılık çağrısı yaparak, meslektaşlarının çok geç olmadan tahliye edilmelerini istedi. (MA)