Şaban Vatan'a 'fotoğraf' sorgusu

İki yıl önce şüpheli şekilde ölen Rabia Naz Vatan'ın babası, üzerinde kızının resmi olan tişörtle Taksim'de gezdiği için polislerce durduruldu. Şaban Vatan, "Rabia Naz'ın resmiyle beraber gezmek suç oldu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Giresun’un Eynesil ilçesinde 2018 yılında şüpheli şekilde ölen Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan, İstanbul Taksim'de üzerinde kızının fotoğrafı olan tişört giydiği için polisler tarafından durduruldu. Şaban Vatan konuyla ilgili Twitter'da yaptığı paylaşımda polislerin kimlik kontrolü yaptığını söyledi.

Savcılığın 16 Temmuz'da iki yılı aşkın süredir devam eden soruşturma sonrası takipsizlik kararı vermesi üzerine "Neredesin adalet" yazan tişört giyen Vatan, "Vaay arkadaş insanın ülkesinde çocuk canı Rabia Nazımızın resmi olan tişörtle Taksim'de bulunması suç oluyormuş. Polis memuru bana bu tişörtle neden Taksim'de olduğu mu sordu? Ben de 'Ben babasıyım Rabia Naz'ın. Siz Rabia Naz resmi görünce sorgulama mı yapıyorsunuz?" dedim. Kimliğimi dahi kontrol ettiler. Tanımıyorlarmış. Yazık dedim yazık. Siz Rabia Nazımızın resmi tişörtlü olanlara suçlu gibi mi sorguluyorsunuz dedim. Sonra özür dilediler. Yazık sanki Rabia Naz terörist" ifadelerini kullandı.

Rabia Naz Vatan'ın ölümünde savcılıktan takipsizlik kararıRabia Naz Vatan'ın ölümünde savcılıktan takipsizlik kararı

Daha sonra tişörtle olan fotoğraflarını paylaşan Şaban Vatan bu tişörtle mahkemeye çıktığını ve tepki bile almadığını söyledi. Vatan çektiği videoda, "Yıllarca Rabia işareti Anadolu'nun her yerinde göstererek gezildi. Türkiye Cumhuriyeti evladı Rabia Naz'ın resmiyle beraber gezmek suç oldu Diyoruz ki; Adalet nerede. Neredesin adalet?" diyerek tepki gösterdi.

Şaban Vatan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya attığı Whatsapp mesajını da Twitter'dan paylaştı. (HABER MERKEZİ)