Kayıp yakınlarının eylemi 600’üncü haftada

İHD Diyarbakır Şubesi ile kayıp yakınlarının düzenlediği “Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın” etkinliği 600’üncü haftaya ulaştı. İHD ve kayıp yakınları sosyal medyada, "#DiyarbakırKayıpYakınları600Hafta" başlığıyla etkinlik başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Gözaltında kaybedilen, faili meçhul veya yargısız infazla öldürülen kayıpların akıbetini araştırmak ve faillerin açığa çıkartılması amacıyla İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları tarafından “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” sloganıyla her hafta düzenlenen oturma eylemleri 600'üncü haftasına ulaştı.

Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde, 31 Ocak 2009'da başlayan ve her hafta kesintisiz bir şekilde devam eden kayıp yakınlarını oturma eylemleri, 20 Ağustos 2016 tarihinde 393'üncü haftasında OHAL uygulamaları nedeniyle yasaklandı ve eylem 2 yıl boyunca dernek binasında yapılmak zorunda bırakıldı.

OHAL'in kaldırılması sebebiyle 21 Temmuz 2018 tarihinde 493'üncü haftadan itibaren yeniden Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde başlatılan eylemler, bu defa 1 Eylül 2018 tarihinde 499'uncu haftasında Diyarbakır Valiliği'nin kararıyla yeniden yasaklandı.

Ancak kayıp yakınları gerek dernek binasında gerek dernek binası önünde ve sosyal medya kanallarıyla eylemlerine her hafta kesintisiz bir şekilde devam etti.

İHD ve kayıp yakınları, 600’üncü haftada sosyal medyada etkinlik başlattı. İHD Diyarbakır Şubesi tarafından yapılan açıklamada, etkinlikle ilgili olarak, “600'üncü haftasına ulaşan kayıp yakınlarınının adalet arayışını desteklemek üzere çağrıda bulunuyoruz. Bu gün saat 21:00’de (6 Ağustos 2020) ‪akşam saat 21.00'de‬ #KayıplarBulunsunFaillerYargılansın #DiyarbakırKayıpYakınları600Hafta hashtagları ile hashtag kampanyası gerçekleştirilecektir” denildi. (DUVAR)