Varank, Beyrut'taki faciayı Kanal İstanbul'a bağladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Beyrut'taki en az 100 kişinin öldüğü ve binlerce kişinin yaralandığı faciayı Kanal İstanbul'u savunmak için kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta limanda meydana gelen patlamada en az 100 kişi öldü, 4 bin kişi yaralandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda patlamadan bir görüntü kullandı ve faciayı Kanal İstanbul projesini savunmak için kullandı.

Mustafa Varank Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Hepimizin yüreğinin yandığı patlamaya neden olan 2750 ton amonyum nitrat, 6 sene önce Beyrut’a giderken İstanbul Boğazı’ndan geçti. Sayın Cumhurbaşkanımızın ısrarla üzerinde durduğu Kanal İstanbul basit bir konu değil, Türkiye için stratejik bir güvenlik meselesidir" dedi.

Varank'ın paylaşımına sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi. Bir kullanıcı, Varank'ın güvenlik gerekçesiyle Kanal İstanbul'u savunmasına atıfta bulunarak "Öyleyse Kanal İstanbul projesinin etrafına neden konut ve yaşam alanları planlanıyor?" diye yazdı. (HABER MERKEZİ)