TKP: Omuz verin kadınlar yaşasın

Türkiye Komünist Partisi kadın cinayetlerine karşı eylem yaptı. Sloganlar eşliğinde yürüyen TKP’liler, “Omuz verin kadınlar yaşasın. Omuz verin sosyalist bir ülke kuralım” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Türkiye Komünist Partisi (TKP) son dönemde artan kadın cinayetlerine tepki göstererek “Omuz Ver Kadınlar Yaşasın” sloganıyla Ankara’daki Madenci Anıtı önünde basın açıklaması yapmak istedi. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı anıt çevresinde bir araya gelen TKP’liler sloganlar eşliğinde buradan parti binasına yürüdü.

“Kadınlar Bu Düzene Sığmaz”, "Omuz Ver Kadına Yönelik Şiddet Son Bulsun”, “Kadınlar Değil Failleri Yargılayın”, “Şiddeti Teşvik Edenler Cinayetlerin Suç Ortağıdır” pankartları taşıyan TKP’liler

“Emekçiyiz, haklıyız yobazlara karşıyız”, “Kadın düşmanı yobaz AKP” sloganlarını attı.

"Kadın düşmanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize suç haline getirilirken AKP neredeydi?” ifadelerine yer verilen açıklamada, kadınların yaşadığı sorunların çok boyutlu olduğu ifade edilerek, "Bu düzen kadın cinayetlerini önleyemez, eşitsizliklere son verilemez. Ancak bu düzeni toptan yıkmakla mücadele edilebilir. Her türlü tehdit ve güvencesizlikten uzak bir ülkede yaşamak için omuz verin demek için bir araya geldik. Omuz verin kadınlar yaşasın. Omuz verin sosyalist bir ülke kuralım" denildi. (DUVAR)