İçişleri Sözcüsü'nden gözaltına alınan baro başkanına kınama

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, polislerin ailesinin yanında gözaltına aldığı Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez hakkında "Karakolda gözaltı uygulanmadığını" savundu. Çataklı, “Hatay Baro Başkanı'nın hem salgınla mücadele hem de genel güvenlik için polislere tavrını ve açıklamalarını şiddetle kınıyoruz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, 29 Temmuz akşamı İskenderun'da ailesiyle yemek yerken kimlik kontrolü yapan polise "Yasal dayanağınız nedir" diye sorduğu için gözaltına alınmıştı. Polisin “Biz devletiz kanunsuz iş yapmayız” diyerek gözaltına aldığı Ekrem Dönmez, savcı kararı olmadan 4 saat gözaltında tutulduğunu açıklamıştı. Dönmez ve polisler birbirlerinden karşılıklı şikayetçi olmuştu.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, gözaltına alınan Ekrem Dönmez ile ilgili bir açıklama yaptı. Çataklı, Dönmez hakkında "Karakolda gözaltı uygulanmadığını" savunarak , “Hatay Baro Başkanı'nın hem salgınla mücadele hem de genel güvenlik için polislere tavrını ve açıklamalarını şiddetle kınıyoruz” dedi.

'POLİS KİMLİK SORABİLİR'

Çataklı, Dönmez’in savcılık kararı olmadan 4 saat gözaltında tutulduğu iddiasının ‘yalan’ olduğunu savunarak şunları söyledi:

“Hadisenin yaşandığı günden itibaren Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu’nun 4/A maddesine atıf yapılmaktadır. Polis kolluk görevini yerine getirirken kimlik sorabilir. Polis kimliğini veya bulundurması gereken diğer belgeleri sorabilir. Kimliği belirlenemeyen kişi tutularak, derhal cumhuriyet savcısı haberdar edilir. Kimliği açık şekilde ortaya çıkıncaya kadar tutulur. Hadisenin sonrasında yaşananlar da yasal çerçeveye uygun şekilde cereyan etti.”

Çataklı, Dönmez’in karakola 21.45’te getirildiğini ve 00.50’de çıktığını kaydederek, “Şahsın beyanında eksik olan kısım şudur, kendisi karakola 3 avukatla gelmiş ve karakol amirinin odasında bu kişilerle hazırlık yapmıştır. 23.12’de ifade vermeye başlamış, 5 sayfa yazılı ifade vermiştir. Karakolda kendisine gözaltı uygulanmamıştır” diye konuştu. (ANKA)

Hatay Baro Başkanı'na 'kimlik' gözaltısıHatay Baro Başkanı'na 'kimlik' gözaltısı

Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez: O polisler tutuklanmalıHatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez: O polisler tutuklanmalı

Ekrem Dönmez: 4 saat savcı kararı olmadan gözaltında tutuldumEkrem Dönmez: 4 saat savcı kararı olmadan gözaltında tutuldum