4 ilde 6 yerleşim yeri karantinaya alındı

Korona virüsü önlemleri kapsamında Adıyaman, Kars, Afyonkarahisar ve Konya'da, 1 belde, 3 mahalle ve 2 köyde karantina uygulanmasına karar verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle Adıyaman'da 1 köy, Kars'ta 1 belde ve 1 köy, Afyonkarahisar'da 2 mahalle ve Konya'da 1 mahalle karantinaya alındı.

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde yeni korona virüsü vakaları tespit edildi. Gölbaşı Kaymakamlığı, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun salgınla mücadele kapsamında yeni kararlar aldığını açıkladı. İlçeye bağlı Çatalağaç köyü ile ilçe merkezinde Mimar Sinan Mahallesi'ndeki 2 evde 14 gün süreyle karantina uygulanmasına karar verildi.

Kars'ın Digor ilçesine bağlı Dağpınar beldesinde ve Kağızman ilçesinde bulunan Paslı köyünde salgının yayılmasının engellenmesi karantina uygulanmasına karar verildi. Valilik, iki yerleşim yerine de giriş ve çıkışların yasaklandığını açıkladı. Kentte, merkeze bağlı Tekneli köyü de dün karantina altına alınmıştı.

BİR BELDEDE TOPLU ULAŞIM DURDURULDU

Afyonkarahisar Valiliği, merkeze bağlı Beyyazı ile Çayırbağ beldelerinin Ali Çetinkaya ve Fatih mahallelerinde vaka sayılarının artmasının ardından, İl Hıfzısıhha Kurulu'nun karantina kararı alındığını duyurdu.

Açıklamada, "Beldede yaşayan vatandaşların zorunlu olmadıkça evlerden çıkmamasına, temel ihtiyaçların giderilmesi için her evden sadece bir kişinin dışarı çıkmasına karar verilmiştir" denildi.

Beyyazı beldesindeki toplu taşıma araçlarının faaliyetlerinin durdurulmasına karar verildiği de belirtilen açıklamada, karantinaya alınan yerlerde hayvan ve halk pazarlarının bu sürede kurulmayacağı ifade edildi.

Konya'nın Seydişehir ilçesine bağlı Ortakaraören Mahallesi'nde 10 kişiye yapılan testlerde, Covid-19'a rastlanması üzerine mahalle karantinaya alındı.

Karantinanın bir hafta süreceğini söyleyen Ortakaraören Mahalle Muhtarı Ayşe Demir, filyasyon ekibinin çalışmalara başladığını aktardı.

Yayılımı önleyebilmek amacıyla mahalle sakinlerinin evlerinden dışarıya çıkmamaları için cami hoparlöründen uyarılarda bulunduklarını dile getiren Demir, "Seydişehir Belediyemize ait ekipler tarafından iş makineleri ile mahallemize giriş çıkış yolları toprak dökülerek kapatıldı. 7 gün boyunca mahallemizin ihtiyaçları sosyal vefa destek grubu tarafından karşılanacak" dedi. (AA)