Pakdemirli: Menderes'teki yangınla ilgili bir gözaltı var

Dün 15 farklı noktada orman yangını çıktı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'in Menderes ilçesindeki yangınla ilgili bir gözaltı olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  İzmir'in Menderes ilçesindeki orman yangını için bölgeye giden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, söndürme çalışmalarını izledi. Pakdemirli, Menderes'teki yangınla ilgili bir gözaltı olduğunu belirterek, "Arkadaşların bir tespiti var. Başlangıç noktasında yiyecek içecek materyali bulunmuş. Yiyecek içecek maksatlı gelen birileri tarafından yanlışlıkla çıkarılmış olabileceği düşünülüyor. Tahmin ediyorum 300-400 hektar etkilenmiş olabilir" dedi.

Dün Çatalca'da ve yakın zamanda Kemalpaşa'da çıkan yangınlarla ilgili açıklamalarda bulunan Pakdemirli, "Orman teşkilatımızın sabotaj olabileceğine dair düşünceleri var. Bunlarla ilgili çok yönlü soruşturma kolluk kuvvetlerimizce, valilerimizce yürütülüyor. Bunlarla ilgili bazı aksiyonlar alınmış durumda" ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli

BİR GÜNDE 15 YANGIN

Orman Genel Müdürlüğü, dün 15 orman yangını gerçekleştiğini duyurdu. Bunlar; Manisa/Soma, Manisa/Selendi, İzmir/Seferihisar, Antalya/Serik, Bursa/Nilüfer, Uşak/Banaz/Hasanbey, Uşak/Banaz

Balıkesir/Altıeylül, Kahramanmaraş/Andırın, Denizli/Çal, Adana/Feke, Çanakkale/Bozcaada ve İzmir/Menderes olarak belirlendi.

İzmir'in Menderes ilçesinde dün çıkan orman yangını hızla yayılmıştı. 79 konutlu bir site boşaltılmış yangın bu sitede hasara neden olmuştu. Sitenin arıtma tesisi ile bahçesi büyük oranda tahrip oldu. Yangınının gece saatlerinde kontrol altına alınmasının ardından bölgede soğutma çalışmaları başlatıldı. (HABER MERKEZİ)