Urfa'da günde 300-350 korona vakası: Hastaneler doluyor

Urfa Tabip Odası Başkanı Osman Yüksekyayla, kentte günlük 300-350 civarında pozitif korona virüs vakasının tespit edildiğini, hastanelerde yer sıkıntısı yaşandığını söyledi. Yüksekyayla, "Acil sağlık kurumları ve sağlık meslek örgütlerinin de davet edildiği bir toplantı düzenlenmeli ve ne yapılır noktasında kararlar alınmalıdır" çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü vakalarındaki artışın görüldüğü illerden biri de Urfa. Tabip Odası Başkanı Osman Yüksekyayla, 1 Haziran sonrası başlayan normalleşme sürecinin sonucu olarak kentte vaka sayılarının arttığını söyledi.

Kentte Covid-19 salgınına ilişkin verilerin paylaşılmadığını, İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun açıkladığı karantina verileri üzerinden kentte günlük olarak 300 ile 350 civarında pozitif vakanın tespit edildiğini belirten Yüksekyayla, hastanelerde iş yükünün arttığını anlattı. Salgına yakalanmayan diğer yurttaşlarında hastane hizmeti almadığı için Aile Sağlık Merkezleri’nde ciddi bir başvuru sayısı olduğuna değinen Yüksekyayla, artan vakalardan kaynaklı yatak ve yoğun bakım ünitelerinin tamamen dolmaya başladığını söyledi.

Yüksekyayla, “Bu şekilde devam ederse çok daha ciddi sıkıntılar ile karşı karşıya kalabiliriz. Verilerin açıklanması, insanları olayı ciddiye almasında katkı sağlayabilir. Bu şekilde insanlar Covid-19’un bitmediğinin farkına varabilir. Pandemi artık eskisi kadar gündemde değil. Buda toplumda salgının bitti algısı yaratıyor” uyarısında bulundu.

‘HENÜZ GEÇ DEĞİL’

Yüksekyayla, salgınla birlikte tüm sağlık kurumlarının, sağlık meslek örgütlerinin ve odaların dâhil olduğu bir toplantının düzenlenmesi çağrısında bulunduklarını ancak bu taleplerinin dikkate alınmadığını söyledi. “Urfa için henüz geç değil” diyen Yüksekyayla, bir toplantının düzenlenmesi gerektiğini, salgına karşı bir yol haritasının oluşturulabileceğini ve artık bu toplantının bir zorunluluk olduğunun altını çizdi. Okulların açılmasıyla grip sürecinin başlayacağını dile getiren Yüksekyayla, şimdiden tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Urfa’da atıl durumda olan hastanelere işaret eden Yüksekyayla, kentte yoğun bakım ve yer sıkıntısı yaşanırken söz konusu hastanelerin atıl durumda olmasını eleştirdi. “Başından beri bu sürecin kimsenin başarılı ya da başarısızlığını ölçecek bir süreç olmadığını söyledik” diyen Yüksekyayla, şunları söyledi: “Bu sürece bizde dahil edilip, en az zarar ile atlatabilirdik. Ama biz bu sürecin dışında tutulduk. Son olarak bir kez daha yeniliyoruz. Acil sağlık kurumları ve sağlık meslek örgütlerinin de davet edildiği bir toplantı düzenlenmeli ve ne yapılır noktasında kararlar alınmalıdır.” (MA)

Malatya'daki vaka sayılarında çelişkili açıklamalarMalatya'daki vaka sayılarında çelişkili açıklamalar

Bilim Kurulu üyesi Prof. Taşova'dan ikinci dalga uyarısı: Bu artış bizi endişelendiriyorBilim Kurulu üyesi Prof. Taşova'dan ikinci dalga uyarısı: Bu artış bizi endişelendiriyor