Murat Yetkin: Dilipak'ın hakareti ters tepti

KADEM'in tutum değişikliğine dikkat çeken Murat Yetkin: "Anlaşılan Dilipak, bu tepkileri ile KADEM’i de kendine getirdi. Belki de Dilipak gibilerinin saldırganlığı sayesinde Sözleşme kurtulacak."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Akit yazarı Abdurrahman Dilipak'ın kadın üyelerine yönelik sözlerine AK Parti'nin dava açacağını duyurmasını değerlendiren yetkinreport.com yazarı Murat Yetkin, "Dava açacaklarından da günümüz ortamında herhangi bir savcı ya da hâkimin bu ahlaksız saldırganlara ceza vereceğine de emin değilim, çünkü AK Parti’nin kadın örgütü KADEM tepki gösterse de parti yönetiminin bu tipleri şımartmayı bırakacağından emin değilim" dedi.

Yetkin'in "Dilipak hakaretine tepki: KADEM Sözleşmeye sahip çıktı" başlıklı yazısından bir bölüm şöyle:

"AK Parti hâlâ bu kadın düşmanı saldırganlara dava açma 'hazırlığını' sürdüredursun, KADEM tutumunu değiştirdi. 31 Temmuz Cuma, yani Kurban Bayramının birinci günü İnternet sitelerine koydukları uzun bir açıklama ile sadece İstanbul Sözleşmesini değil, bu saldırgan şımarıklığın asıl hedefi olan 6284 sayılı kanunu da savundular.

Bu önemli bir gelişme sayılmalı. Daha önce İstanbul Sözleşmesi tartışmalarının AK Parti içindeki şehirli, eğitimli kadınların sessiz tepkisine yol açtığını duyurmuştuk. İnstagram üzerinden siyah-beyaz fotoğraf paylaşımı furyası, bazı önemli isimlerin kendilerini açığa vurmasını bu yolla sağlamıştı. Anlaşılan Dilipak, bu tepkileri ile KADEM’i de kendine getirdi. Belki de Dilipak gibilerinin saldırganlığı sayesinde Sözleşme kurtulacak."

YAZININ TAMAMI

AK Parti Dilipak'a dava açıyorAK Parti Dilipak'a dava açıyor

Dilipak: Benim şahsımda AK Parti'nin kurucu iradesi yargılanıyorDilipak: Benim şahsımda AK Parti'nin kurucu iradesi yargılanıyor

Etiketler kadın kadem dilipak