‘Kardeşime yarış yapan bir araç çarptı’ 

İstanbul Maltepe sahil yolunda bir başka araçla yarış yaptığı iddia edilen Yusuf Kara'nın kullandığı araç, karşıdan karşıya geçen Burcu Erol’a çarptı. Olay yerinde ölen Burcu Erol’un ablası Gonca Erol, “Kardeşime yarış yapan bir araç çarptı. Kardeşimin ölümü basit bir kaza değil, göz göre göre işlenen bir cinayettir. Görgü tanıklarının ifadesi tutanaklara yansımadı” iddiasında bulundu. Yusuf Kara adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - 22 Temmuz Salı gecesi saat 01.00 sıralarında Maltepe sahil yolunda yarış yaptığı iddia edilen bir araç 34 yaşındaki Burcu Erol’a çarptı. Olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılan genç kadın, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. O sırada Burcu Erol’un yanında olan çocukluk arkadaşı Uğur Yalçın, Burcu Erol’a aniden beliren ve son süratle gelen bir aracın çarptığını söylüyor.

Olayın ardından gözaltına alınan ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen sürücü Yusuf Kara ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kara, ifadesinde sürat iddialarını yalanladı ve “50-60’la giderken orta refüjden önüme atladılar” dedi.

Kazanın meydana geldiği yer.

‘YAKINLARIMIZ KARAKOLA ALINMADI, AVUKATA BİLE BİLGİ VERİLMEDİ’

Kazadan sonra bilgi almak için karakola giden Burcu Erol’un ailesi kapıdan çevrildi. Gazete Duvar’a konuşan abla Gonca Erol, “Yakınlarımız karakola giderek kazanın nasıl olduğunu ve sürücünün kim olduğunu öğrenmek istediler. Ancak, yakınlarımızın karakola girişleri dahi engellendi. Tutanaklara ise kazadan 5 gün sonra ulaşabildik. Bulduğumuz avukata bile bilgi vermediler. Kardeşimize çarpan kişinin adını bile araya insan sokarak zar zor öğrendik” diyor.

Abla Erol, kaza tespit ve bilirkişi raporunun şüpheli Yusuf Kara’nın ifadesine göre düzenlendiğini öne sürüyor. “Olayın en yakın görgü tanığı Ufuk Yalçın’ın beyanları tamamen göz ardı edilerek salt sürücü Yusuf Kara’nın tek yanlı, gerçek dışı beyanları baz alındı.”

ŞÜPHELİ KORUNUYOR İDDİASI

Abla Erol’un iddiasına göre, kaza anında olay yerinde bulunan 3 görgü tanığı ifade vermeleri için polis merkezine götürüldü ancak görgü tanıklarının ifadeleri dosyadan çıkarıldı.

“3 görgü tanığının polislerle gittiği görülüyor ama ifadeleri dosyanın içinde yok. Soruyoruz, kimdir bu Yusuf Kara, kimler tarafından korunuyor? Görgü tanıklarının ifadeleri neden yok? Biz neden günlerce karakola alınmadık? Ayrıca kaza ile ilgili basında tek bir satır dahi haber geçmedi. Bunun bir tesadüf olması mümkün değil.”

Burcu Erol, 34 yaşındaydı.

GÖRGÜ TANIĞI YALÇIN: ARAÇ SON SÜRATLE GELDİ

Burcu Erol’un arkadaşı Ufuk Yalçın olayın nasıl gerçekleştiğini şöyle anlatıyor: “Sahil yolunda Küçükyalı’dan Maltepe istikametine doğru yürümeye karar verdik. Bunun için üçü Kadıköy üçü Maltepe istikametinde bulunan ve ortasında refüj olan yolda, 5 şeridi geçip tam son şerite geldiğimiz sırada Kadıköy istikametinden son derece süratle gelen bir araç, sol tarafıyla  Burcu’ya sağdan çarptı. Çarpmanın etkisiyle Burcu, aracın üzerinden havalanarak yere savruldu. Yüzüstü yere düştü. Çevredekiler ambulans çağırdılar. Ben ambulansa binerek Burcu’yla hastaneye gittim. Burcu maalesef kurtarılamadı.”

Öte yandan şüpheli Yusuf Kara ifadesinde sol şeritte seyrederken Burcu Erol’un önüne atlamasıyla kazanın meydana geldiğini öne sürüyor. Burcu Erol’un arkadaşı Ufuk Yalçın ise bu iddianın gerçek dışı olduğunu söylüyor. “Ben ve Burcu,  gerçekte orta şeridi aşmış ve kaza sağ şeritte kaldırıma çok yaklaştığımız sırada kaza meydana gelmiştir.”

‘TANIKLAR BİZE ULAŞSIN’

Abla Gonca Erol, olayın takipçisi olacağını belirtiyor ve görgü tanıklarının kendisiyle iletişime geçmesini istiyor: “O insan elini kolunu sallaya sallaya geziyor. Olan benim kardeşime oldu, kardeşim çok gençti, daha 34 yaşında. Görgü tanıklarına yalvarıyoruz. Lütfen bize başvursunlar, bildiklerini anlatsınlar.”