AK Parti'den Dilipak'a tepki: Kadına dönük sözel şiddet barbarlıktır

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, isim vermeden İstanbul Sözleşmesi'nin savunan kadınlara hakaret eden Abdurrahman Dilipak'a tepki gösterdi. Çelik, "Bir görüşü savunmak için kadına dönük sözel şiddet kullanmak, bir görüşü eleştirmek için kadınların insanlıklarına, şahsiyetlerine, namuslarına saldırmak utanılması gereken bir barbarlıktır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, 27 Temmuz'da yayınlanan "AKP’nin papatyaları" yazısında, AK Parti içinde İstanbul Sözleşmesi'ni savunan kadınlara hakaret etti. Dilipak'ın hakareti çok sayıda tepki geldi, Twitter'da trend topic listesinde ilk sıraya yükseldi.

Twitter hesabından açıklama yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Emine Sare Aydın, "Maalesef fikirler ve argümanlar üzerinden tartışmak yerine, ucuz edepsiz, kendisiyle aynı düşünmeyenleri ..... diye niteleyen bu dil topluma, kadınlara, analara zarar vermekten başka bir işe yaramıyor. Yazık ki ne yazık! Müslüman erkeklerin sesi çıkmıyor!!" dedi.

AK Parti'nin bir diğer İstanbul Milletvekili İffet Polat da Twitter paylaşımında "İstanbul Sözleşmesinin bir çok maddesine karşı olan bir milletvekiliyim... Ama her devrin akıl vereni bu zatın bu üslubunu da kınıyorum... Her yapılan hayırlı işi karalayan değersizleştiren, emek veren stklarımızı şeytanlaştıran bu üslup kötü niyetlidir..." ifadelerine yer verdi.

AK Parti'nin kurucularından "Fesüphanallah! Edep yahu! Alt üst tarafı bir uluslararası sözleşme... Fahişe mi diyor... Kendi karısı, kızı, gelini aynı fikirde mi acaba? Ayıp ki ne ayıp!" paylaşımıyla Dilipak'a tepki gösterdi.

'SÖZEL ŞİDDET UYGULAYANIN SÖYLEDİĞİ YOK HÜKMÜNDEDİR'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından isim vermeden yaptığı açıklamada, Dilipak'a tepki gösterdi. "Kim ki bir şeyi kadınlara karşı sözel şiddet kullanarak savunuyor ya da kadınlara hakaret ederek eleştiriyor ise, dediği yok hükmündedir" diyen Çelik, şöyle devam etti.

"Bir kişinin kadınlara karşı kullandığı dil, kendi insanlığına verdiği nottur. Hiçbir siyasi, sosyal veya hukuki tartışmada kimse mutlak doğruyu temsil edemez. Sosyal, hukuki ve siyasi konularda kadınların şahsiyetlerini hedef almak utanç vericidir. Özellikle kadınlara karşı medeni olmayan dil kullanılması çok ayıptır ve cehalettir. Kadınlara karşı kullanılacak tek dil, saygı dilidir. Bunun dışında her yaklaşım barbarlıktır. İnsan vicdanı kadına dönük sözel ve fiziki şiddeti mutlak biçimde reddeder. Bir görüşü savunmak için kadına dönük sözel şiddet kullanmak, bir görüşü eleştirmek için kadınların insanlıklarına, şahsiyetlerine, namuslarına saldırmak utanılması gereken bir barbarlıktır." (HABER MERKEZİ)