Gülistan Doku kayıp: Şüphelinin tutuklanması talebine ret

Tunceli'de 5 Ocak'tan beri haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'nun erkek arkadaşı olduğu öğrenilen şüpheli Zainal Abarakov’un tutuklanması talebi reddedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Gülistan Doku, 5 Ocak'tan bu yana kayıp.

Doku ailesinin avukatı Ali Çimen Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Gülistan Doku'nun erkek arkadaşı Rus asıllı Zainal Abarakov’un tutuklanması talebiyle başvuruda bulundu.

'KARDEŞİM 2 GÜN ALIKONULDU'

Gülistan Doku'nun ablası Aygül Doku, "Geçtiğimiz Cuma günü aile avukatımız aracılığı ile Gülistan'ın erkek arkadaşı Z.A'nın tutuklanması için Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunmuştuk. Ancak Başsavcılık bugün tutuklanma istemini reddetmiş. Benim kardeşimin Ulusal Kriminal Dairesi'nin gönderdiği bilirkişi raporu ile 2 gün alıkonulduğu belirtilmişti" dedi.

4 Ocak gecesi kardeşinin zorla araca bindirildiğinin kesin olduğunu ve ayrıca bu konuda görgü tanıklarının da olduğunu savunan Aygül Doku, "Yine bir gün sonra 5 Ocak günü sabah saatlerinde Gülistan, erkek arkadaşı Zainal Abarakov’un çalıştığı kafeye gidip hızla çıkmaya çalışıyor ve erkek arkadaşı yine alıkoyuyor. Gülistan belki 5 Ocak günü o kafeden rahat çıkmış olsaydı belki bugün akıbetini biliyor olacaktık. Gülistan'ın, erkek arkadaşı tarafından 2 gün alıkonulduğu kanıtlanmışken, biz aile olarak bugün tutuklanma kararı bekliyorduk ama tutuklanmadı" diye konuştu.

Öte yandan, Gülistan Doku'nun son görüldüğü Uzunçayır Baraj Gölü'ndeki suyun tahliyesi çalışmaları bugün de devam etti. Şu ana kadar su seviyesinin 9 metre düştüğü belirtildi.