'Ülkü Ocakları'nı HDP karşısında güç odağı yapmak istiyorlar'

Siirt Belediyesi kayyımı taziye evini Ülkü Ocakları'na tahsis etti. Yerine kayyım atanan Siirt Belediyesi Eşbaşkanı Peyman Dara Turhan taziye evinin hikayesini anlatırken "Birtakım imtiyazlar sağlayarak Ülkü Ocakları’nı HDP karşısında güç odağı yapmak istiyorlar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Vali Osman Hacıbektaşoğlu’nun kayyım olarak atandığı Siirt Belediyesi, Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan taziye evini Ülkü Ocakları'na tahsis etti. Kararın 6 Temmuz’da encümenler ile yapılan meclis toplantısında alındığı öğrenildi. Tahsis etme talebinin Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından talep edildiği ortaya çıktı. Kararın ardından taziye evi binasına Ülkü Ocakları'nı simgeleyen kurt işaretli semboller asıldı.

Yerine kayyım atanan Siirt Belediyesi Eşbaşkanı Peyman Dara Turhan, 2016 yılında taziye evi olarak kullanılmak üzere inşa edilen binanın, taziye evi olarak hiç kullanılmadığını söyledi.

Peyman Dara Turhan

Taziye evi olarak kullanılmayan binanın hikayesini anlatan Turhan, “2016 yılında BDP’li Siirt Belediyesi’ne atanan kayyım taziye evi olarak hizmete sunulacak bu binayı KADEM’e tahsis etti. KADEM de bir süre sonra Ülkü Ocakları’na binayı veriyor. Binanın resmi olarak tahsisi dönemin kayyımı tarafından encümen kararıyla alınıyor. BDP’li belediye söz konusu binayı taziye evi yapmak için girişimlerde bulunuyor. Kayyım atanması sonucu bina taziye evi yapılamıyor. Yani bina taziye evi olarak hiç kullanılmadı" dedi.

İPTAL ETTİRMİŞLERDİ

31 Mart 2019’da gerçekleşen yerel seçimlerde HDP, yüzde 48,36 oy alarak belediyeyi kazandı. Berivan Helen Işık ve Peyman Dara Turhan yönetimindeki Siirt Belediyesi, Belediye Meclis kararıyla, kayyım tarafından binanın Ülkü Ocakları’na tahsisini yapan kararı iptal ettirdi.

Ancak 15 Mayıs tarihinde Siirt Belediyesi’ne bir kez daha kayyım atandı. Kayyım olarak atanan Vali Ali Fuat Atik, bütün şehre İstiklal Marşı dinletmiş, belediye binasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun fotoğraflarını asmıştı.

Işık, ayrıca, Celalet Ali Bedirxan’ın ismini taşıyan kütüphaneyi yıktırarak gündeme gelmişti.

Kayyım Ali Fuat Atik, ayrıca Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) olan yakınlığı ile de konuşuldu ve bu durumdan kentteki AK Partililerin de rahatsız olduğu konuşuldu. Atik’in MHP’ye yakınlığı nedeniyle Denizli Valiliği’ne atandığı ileri sürüldü. Atik'in yerine Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Osman Hacıbektaşoğlu Siirt Valisi ve Siirt Belediyesi kayyımı olarak atandı.

'AK PARTİ TABANI BU TAHSİSİ ONAYLAMIYOR'

Kayyımlar değişse de taziye evi olarak inşa edilen ve Ülkü Ocakları’na tahsis edilen bina unutulmadı. Belediye Meclisi’nin iptal ettiği karar, belediyeye atanan kayyımların da gündemine girdi.

Kayyım Hacıbektaşoğlu, taziye evini bir kez daha Ülkü Ocakları’na tahsis etti. Turhan, “AK Parti, kayyım atadığı belediyelerde ortağı MHP’ye de imkanlar, kolaylıklar sağlamayı ihmal etmiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Turhan, şunları söyledi: “HDP’nin güçlü olduğu yerlerde MHP’ye belediyeler üzerinden birtakım imtiyazlar sağlayarak Ülkü Ocakları’nı HDP’nin karşısında güç odağı yapmak istiyorlar. Daha önce bunu Hüda Par üzerinden yapmaya çalışmışlardı, olmadı. Şimdi Ülkü Ocakları üzerinden deniyorlar. Bu plan Siirt’te tutmaz. Bütün Siirt'i Ülkü Ocakları’nın envanterine kayıt etseler bile nafile. Benim edindiğim izlenim ve bana ulaşan birtakım bilgiler şunu söylüyor: Siirt AKP tabanı bu tahsisi onaylamıyor. Yani anlayacağınız Siirt’li 'genç muhafazakarlar' rahatsızlar. AKP, MHP’yi memnun edeyim derken kendi seçmenlerini huzursuz ediyor.”