Tutukluluk protestosu: Tekerlekli sandalyeyle Dersim'e yürüyor

Hozat ilçesinde engelli Mithat Konak, yeğeninin 3 yıldır tutuklu olmasını protesto etmek amacıyla tekerlekli sandalyeyle Hozat'tan Dersim'e yürüyüş başlattı. Konak, "Delil yok, belge yok, ceza yok ama tutuklu" dedi. Konak'ın yeğeni Dersim Konak'ın duruşması yarın.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Urfa’da Hilvan T Tipi Kapalı Cezaevi’nde 3 yıldır tutuklu bulunan Dersim Konak hakkında “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla açılan davanın duruşması yarın Dersim’de görülecek. Konak’ın engelli amcası Mithat Konak, yeğeninin hukuksuz yere tutuklu olduğunu belirterek, tekerlekli sandalye ile Hozat ilçesinden Tunceli Adliyesi’ne yürüyüş başlattı. Gece yola çıkan Konak, Hozat ve Dersim arasında bulunan Demirkapı yoluna ulaştı.

Konak, yeğenin 8 Mart etkinliklerine katıldığı ve Sakine Cansız fotoğrafı önünde fotoğraf çektiği için tutuklandığını söyledi. Yeğeninin tutukluluğunun hukuksuz olduğunu söyleyen Konak, “Sürekli erteleyip duruyorlar. Delil yok, belge yok, ceza yok ama tutuklu. Her defasında olmadık gerekçelerle gizli tanık getiriyorlar. Yeğenimi de tanımıyorlar. Böyle entrikalarla oyalayıp duruyorlar. Bu eylemimi de 3 yıldır haksız, hukuksuz yere tutuklu bulunduğu için gerçekleştiriyorum” dedi.

Konak’ın yarın Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşma öncesi adliyede olması bekleniyor. (MA)