Kurban pazarlığında korona reformu

Korona virüsü nedeniyle bu sene özel düzenlemeler ile kurulan kurban pazarlarında sosyal mesafeyi korumak için satıcı ile alıcı, bir metrelik çubuklar ile pazarlık yapıyorlar. Besiciler, yoğunluk nedeniyle sosyal mesafeyi koruyamadıklarını belirtirken düşen fiyatlar nedeniyle de zarar ettiklerini söylediler.

Google Haberlere Abone ol

ŞANLIURFA - Kurban Bayramı öncesi Türkiye'nin en büyük canlı hayvan pazarlarından olan Şanlıurfa Hayvan Pazarı'nda hareketlilik yaşanıyor. Virüs tedbirleri kapsamında maske ve sosyal mesafe kuralına uyulması için sık sık uyarılarda bulunulan pazarda gelenek haline gelen el sıkışma, virüs nedeniyle yerini bir metre uzunluğundaki tahta çubuklarla tokalaşmaya bıraktı.

Pazarda yoğunluk nedeniyle sosyal mesafe kuralı sık sık ihlal ediliyor.

BESİCİLER ZARAR EDİYOR

Besiciler tarafından küçükbaş kurbanlıklar bin ile 2 bin 500 TL arasında, Büyükbaşlar ise 5 bin ile 14 bin TL arasında satışa sunuluyor. Kurbanlık fiyatlarınım geçen yıla oranla düşük olduğunu söyleyen besiciler, “Bu senenin hayvan fiyatları düşük, zarardayız. Yani getirisi ile götürüsü birbirini karşılamıyor. Küçükbaş hayvanların fiyatları ortalama bin ile bin 400 lira arası." dediler. Sosyal mesafeyi koruduklarını ifade eden besiciler insanlar bilinçli olduğunu ve tokalaşmayı bıraktığını söyledi.

Besici, zarar etmekten şikayetçi.

'SOSYAL MESAFEYİ KORUYAMIYORUZ'

Küçükbaş kurbanlıkların kilo fiyatının 25 TL civarı olduğunu belirten besiciler, bahar aylarında bu fiyatın 27 lira olduğunu belirttiler. Salgından dolayı daha düşük fiyata sattıklarını ifade eden besiciler, kurban pazarındaki tedbirlerle ilgili ise, "Korona virüs nedeniyle alınan tedbirlere uyuyoruz ama tam olarak kendimizi koruyamıyoruz. Belediye bize sabahlar maske dağıtıyor ama kalabalıktan dolayı sosyal mesafeyi koruyamıyoruz” dediler. (DUVAR)