Halk TV ekran karartma cezasını yargıya taşıdı

RTÜK tarafından 5 gün ekran karartma cezası verilen Halk TV’ye karar tebliğ edildi. Halk TV, avukatları aracılığıyla cezayı yargıya taşıdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - RTÜK, Halk TV'ye verdiği 5 günlük ekran karartma cezasını elektronik adresine tebliğ etti. Halk TV, karartma cezası için avukatları aracılığıyla 16. İdare Mahkemesi'ne yürütmenin durdurulması ve kararın iptali için başvuru yaptı.

Tebligata göre, yargı yürütmeyi durdurma kararı vermemesi halinde, Halk TV ekranı, 1 Ağustos 2020 cumartesiyi pazara bağlayan geceden itibaren 5 gün karartılacak.

Ceza kararı, Halk TV program yapımcısı ve sunucusu Ayşenur Arslan ve programın canlı yayın konuğu Hüsnü Mahalli'nin hükümetin dış politikasına dair eleştirilerine dayandırılmıştı. RTÜK'ün kararında Hak TV'nin, "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlık ve bağımsızlığına, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, Atatürk ilke ve inkılaplarına aykırı olamaz" maddesini ihlal ettiği öne sürülmüştü.

Aynı karartma cezası verilen Tele 1 için, RTÜK üyeleri İlhan Taşçı ve Okan Konuralp kararı yargıya taşımış, mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermişti. (ANKA)