Cudi'de yangın sürüyor: Neden müdahale edilmiyor?

Cudi Dağı'ndaki yangınlar sürüyor. HDP Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye "Operasyonlar sonucu çıkan yangınları bakanlığınız neden gündemine almıyor?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan Botaş Karakolu’ndan, Cudi Dağı'na yönelik gece boyunca top atışları sürüyor. Atışlar sonucunda Cudi dağında günlerdir süren yangın devam ediyor. Yangın sonucunda birçok hayvan telef olurken HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz konuyu Meclis gündemine taşıdı.

BAKANLIĞA SORULAR: ÇALIŞMANIZ OLACAK MI?

Kaçmaz, Pakdemirli'ye şu soruları sordu:

1. Müdahalede yaşanan aksaklıklar bakanlığınız tarafından araştırılıp sorumluları tespit edilecek mi?

2. Her yıl tekrar tekrar yaşanan orman yangınlarında müdahalelerde yaşanan problemler için bakanlığınızın bir tespit mekanizması var mı? Her yıl tekrarlanan bu yangınlar için neden önlem alınmıyor?

3. Şırnak’ta yaşanan bu orman yangınlarında yangınlarının tespiti ve erken-etkili mücadelesi için mevcut teknolojileriniz kullanıldı mı? Kullanıldıysa eğer ne tür teknolojiler kullanıldı?

4. Dağlık ve ormanlık olan bu alanlarda ciddi şekilde ot var, en ufak bir kıvılcım bile düştüğünde büyük bir yangın çıkar ve alana ulaşılması çok zor. Bakanlığınız bu alanlarda helikopter imkanını neden kullanmıyor?

5. Bölgede yaşayan halkın yıl boyu çalışıp çabaladığı emekleri kaybediliyor, Bakanlığınız kalıcı bir çözüm bulmak ve bölgedeki yangınları hemen söndürecek şartlar oluşturmak için her hangi bir çalışma yürütmeyi planlıyor mu?

6. Hasar gören ve zarar eden vatandaşların devlet tarafından desteklenmesine ilişkin bir çalışmanız olacak mı?

7. Her operasyon sonucunda yangın çıktığı iddia edilmektedir, operasyon gerçekleştiren birimler ve ya yetkililer bu konu da Bakanlığınızı bilgilendirmiyor mu? Operasyon yapılan alanlara ilişkin yangın çıkmaması için ve ya çıkarsa müdahale edilmesi için Bakanlığınızla bir işbirliği yapılmakta mıdır?

8. Operasyonlar sonucu çıkan yangınları Bakanlığınız neden gündemine almamaktadır?

9. Operasyonlar sonucu çıkan yangınları Bakanlığınız neden gündemine almamaktadır? (HABER MERKEZİ)

Etiketler yangın dağ cudi