Kavala tutukluluğunun 1000. gününde Silivri’den konuştu: FETÖ’cüler yargıya müdahalede ‘stabilize yol’ açmıştı, şimdi bu ‘otoyol’ oldu

Hakkında bir beraat, iki tahliye kararı olmasına rağmen 1000 gündür cezaevinde bulunan iş insanı Osman Kavala, "1000 gündür belgesiz, dayanaksız zorla özgürlüğüm elimden alındı. Bugün Türkiye’de adaletsizlik, hukuksuzluk girdiğim günden çok daha yaygınlaşmış durumda. Hiçbir iyileşme gözükmüyor. Siyasetin yargıya müdahalesinde FETÖ’cüler bir ‘stabilize yol’ açmıştı. Şimdi bu yargıya müdahale ‘otoyola’ dönüşmüş durumda" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Gezi protestolarını organize etmekle suçlandığı davada beraat etmesine rağmen tahliye edilmeyen sivil toplum kurucusu, iş insanı Osman Kavala, Silivri Cezaevi’ndeki tutukluluğunun 1000. gününde, "Türkiye’de hukuksuzluğun giderek yaygınlaştığını" belirtti.

Cezaevi’nde kendisini ziyaret eden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile görüşen Osman Kavala, "Hakkımda peş peşe açılan üç soruşturmanın hiçbiri hukuken beni burada tutmaya yetmiyor. 1000 gündür belgesiz, dayanaksız zorla özgürlüğüm elimden alındı. Bugün Türkiye’de adaletsizlik, hukuksuzluk girdiğim günden çok daha yaygınlaşmış durumda. Hiçbir iyileşme gözükmüyor. Siyasetin yargıya müdahalesinde FETÖ’cüler bir ‘stabilize yol’ açmıştı. Şimdi bu yargıya müdahale ‘otoyola’ dönüşmüş durumda. Yargı reformuna rağmen hukuksuzlukların sürmesi, yaygınlaşması Türkiye’nin geleceği açısından ümit kırıcı" dedi.

CHP’li Çakırözer, “Osman Kavala büyük bir hukuksuzlukla karşı karşıya. Hakkında bir beraat, iki tahliye kararı var. Bunlara rağmen 1000 gündür hukuksuz biçimde cezaevinde tutuluyor. Kavala davası bile tek başına ülkenin demokrasiden ne kadar uzaklaştığını gösteriyor" dedi.

ÖLÜM ORUCUNDAKİ AVUKAT 35 KİLOYA DÜŞTÜ

Çakırözer, ‘adil yargılanma’ talebiyle başlattıkları ölüm orucunu 206 gündür sürdüren tutuklu avukatlardan Ebru Timtik ile de görüştü. Timtik’in sağlık durumunun çok kaygı verici olduğunu gözlemlediğini belirten Çakırözer, "Cezaevine girmeden 90 kilo olan avukat Ebru Timtik, 35 kiloya düşmüş durumda. Böyle devam ederse hayati tehlikesi büyüyecek. Durumu çok kaygı verici. Kendisine ‘ölüm orucunu bırakmasını, yaşayarak mücadele etmesi gerektiğini’ söyledim. O da yargılandıkları ÇHD davasında adil yargılama görmediklerini ve bu yüzden ve tek taleplerinin ‘adil yargılanmak’ olduğunu ifade etti. Adalet Bakanlığı hayati tehlikesi giderek büyüyen Timtik ile bir an önce diyalog kurmalı” dedi.

Osman Kavala için 1.000 sözcük: Vicdan ve vicdanlıOsman Kavala için 1.000 sözcük: Vicdan ve vicdanlı

Timtik ise "Toplumsal açıdan beklentilerimizin birçoğu karşılandı. Meslektaşlarımızdan, barolardan destek geldi. Uluslararası hukuk örgütlerinden dayanışma geldi. Şimdi sadece adli yargılanma talebimizin Yargıtay’daki sonucu kaldı. Bizim duruşmalarımızda yaşanan hak ihlallerini herkes biliyor. Savunma hakkımız bile kullandırılmadı. Yargıtay’ın da bunu göreceğine ve dosyada öncelikle usulden bozmaya gideceğine inanıyorum. Yargıtay’ın bu adaletsiz kararı bozması halinde ölüm orucunu sonlandıracağım” dedi.

'BANA DESTEK VEREN TEYZEMİ DE TUTUKLADILAR'

Cezaevinde kendisi gibi avukat olan Barkın Timtik ve teyzesi Sultan Kaya ile birlikte kaldığını söyleyen Timtik, “Benim taleplerimi dile getirmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın evinin yakınlarında pankart açmak istedi diye teyzemi de tutukladılar. 22 gündür o da benim yanımda. Tek suçu benim yaşamamı isteyip, taleplerimi dile getirmesi. Ona yapılan adaletsizlik de bir an önce bitmeli" dedi.