ESP Eş Genel Başkanı ve SKM üyelerine gözaltı

Balıkesir'de çok sayıda kadın gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında ESP Eş Genel Başkanı, HDP İlçe Eşbaşkanı, SKM ve SKM MYK üyeleri bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, HDP Edremit İlçe Eşbaşkanı Sevgi Özden, Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) Sözcüsü Hatice Deniz Aktaş ve merkez yürütme kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kadın gözaltına alındı.

ESP'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada kadınların evlerine yapılan baskınla gözaltına alındıkları belirtildi.

Gözaltına alınanların isimleri şöyle: ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, SKM Sözcüsü Hatice Deniz Aktaş, SKM MYK Üyeleri Çiçek Otlu, Satiye Ok, Züleyha Mangan, Ezgi Bahçeci, Tanya Kara, Ebru Yiğit ve HDP Edremit İlçe Eşbaşkanı Sevgi Özdem.

HDP KADIN MECLİSİ'NDEN AÇIKLAMA

HDP Kadın Meclisi, gözaltılara tepki göstererek, “Baskı politikaları kadınları yıldırmıyor, aksine mücadele kararlılığımızı perçinliyor” açıklaması yaptı. Açıklamada, AKP-MHP “erkek ittifakının” her geçen gün kadınlara yönelik saldırılarına hız kesmeden devam ettiği belirtilerek, “AKP’nin savcıları, adeta her gün ‘hangi kadını gözaltına alsam, tutuklasam’ diye sahte deliller yaratarak siyasi soykırım operasyonlarına kılıf uyduruyor” denildi.

Açıklamanın devamında, şu ifadeler yer aldı: “Her gün kadınlara gözaltı operasyonları yaparak susturacağını sanan iktidar, şunu bilsin ki bu baskı politikalarınız biz kadınları yıldırmıyor, aksine mücadele kararlılığımızı perçinliyor. Diyarbakır’da TJA aktivistlerine ve Rosa Kadın Derneği üyelerine yönelik baskı ve gözaltı operasyonları, Cemal Metin Avcı tarafından katledilen Pınar Gültekin için İzmir’de sokaklara çıkan kadınlara yönelik saldırılar, biz kadınların güvencesi olan İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya açılması, çocuk istismarının yasal güvenceye alınmak istenmesi… Tüm bunlar, iktidarın kadınlara ne kadar düşman olduğunu gösteren sadece birkaç örnek. Kadın düşmanı politikalarında ısrar eden iktidar, kadınlara adeta savaş açmış durumda.” (HABER MERKEZİ)

Etiketler HDP esp myk SKM