Çanakkale’de Kazdağları için eylem yapmak isteyenlere gözaltı

Çanakkale'de çevrecilerin Kazdağları için yapmak istedikleri eyleme izin verilmedi. Valiliğin yasak kararı gerekçesiyle çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

ÇANAKKALE - Çanakkale’de Kazdağları'nda altın madenciliği faaliyetleri ile ağaçların kesilmesine dikkat çekmek ve Kazdağları eyleminin birinci yılı için açıklama yapmak isteyenlere izin verilmedi. Polisler yaklaşık 20 kişiyi gözaltına aldı.

Kazdağları'nda yapılan çevre eylemlerinin birinci yılı nedeni ile Çanakkale il merkezinde Golf Çay Bahçesi önünde eylem yapmak isteyenlere polisler engel oldu. 20'ye yakın kişi çay bahçesi içinde gözaltına alınırken, çay bahçesinde bulunan masa ve sandalyeler de dağıldı.

Eyleme, Çanakkale Valiliği'nin aldığı eylem yasağı kararı gerekçe gösterildi. Polis ekiplerinin kötü muameleyle yaptıkları gözaltı işlemi, çevredekilerin tepkisi ile karşılaştı. Vatandaşlar hem alkışlarla hem de sesli uyarılarla çevrecilere destek olurken, polislere de tepki gösterdi.

Çevredekiler tepkilerini "Ayasofya'nın açılışında pandemi yok muydu? Orada tüm kurallar ve önlemlerin göz ardı edilmesine ses çıkarılmadı. Şimdi burada Kazdağları’nı savunan insanlara neden bu şekilde davranıyorsunuz?” diyerek dile getirdi. (DUVAR)

Alamos ruhsatı olmamasına rağmen hâlâ Kazdağları'ndaAlamos ruhsatı olmamasına rağmen hâlâ Kazdağları'nda