Ayasofya yolcuları kadın makiniste saldırdı

Ayasofya'da yoğunluk oluşmaması için İstanbul Valiliği'nin kararıyla metro seferlerinin durdurulmasının ardından bir kadın makinist, yolcuların saldırısına uğradı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bu olaya rağmen görevine devam eden çalışanımızı tebrik ediyorum, konunun takipçisi olacağız" açıklamasını yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bugün ibadete açılan Ayasofya'daki ilk cuma namazı için belirlenen namaz kılma alanları dolunca bölgeye girişler İstanbul Valiliği kararıyla durduruldu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada "Ayasofya Camii çevresinde belirlenen namaz kılma alanlarımızın tamamı doldu. Salgın nedeniyle bu alanlara misafir girişlerimiz durduruldu" ifadelerini kullandı. Valilik kararıyla metro seferlerinin durdurulmasının ardından bir kadın makinist, Ayasofya'ya gitmek isteyenlerin saldırısına uğradı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuya ilişkin Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda "Ayasofya-i Kebir Camii çevresindeki yoğunluğun izdihama dönüşmemesi için Valilikçe alınan sefer durdurma kararını uygulayan kadın makinistimize yönelik saldırı düşündürücü ve üzücüdür. Bu olaya rağmen görevine devam eden çalışanımızı tebrik ediyorum, konunun takipçisi olacağız" dedi. (HABER MERKEZİ)