Ziya Selçuk'a çocuk işçi tepkisi: Yoksa çocuklar artık tarım bakanlığının sorunu mu?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un çocuk işçiyle fotoğraf paylaşması tepki çekti. Sırrı Sakık, "Tam sosyal devlete yakışır bir resim. Yoksa çocuklar artık tarım bakanlığının sorunu mu?" diyerek Selçuk'a tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabından tarlada çalışan bir çocukla fotoğrafını paylaştı.

Selçuk, paylaşımında "Geçtiğimiz pazar günü mevsimlik işçilerin çocuklarıyla tarladaydım. Yaz tatili kitaplarını, bir salkım domatesle takas ettik. :) Öğretmenlerimizden, müdürlerimizden bir ricam var: Yolunuzu tarlalara düşürün bu yaz. Çocuklara kitabını verin, sohbetinizi verin lütfen..." ifadelerine yer verdi.

Ziya Selçuk'un paylaşımında çok sayıda tepki geldi.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi'nin raporuna göre, 2019 yılında en az 67 çocuğun iş cinayetlerinde öldüğünü hatırlatan akademisyen Kansu Yıldırım, "İSİG'nin verilerine göre 2019 yılında 67 çocuk işçi çalışırken yaşamını yitirdi; yüzde 60'ı tarım işkolunda çalışıyordu; ölen her 5 çocuk işçiden 3'ü tarım işçisiydi. Milli Eğitim Bakanı ise çocukların yeri okuldur diyeceğine tarladır demiş. Çocuk işçilik yasaklansın" paylaşımıyla Selçuk'a tepki gösterdi.

Gaziantep'te iş cinayeti: Çocuk işçi öldüGaziantep'te iş cinayeti: Çocuk işçi öldü

Eski HDP milletvekili Sırrı Sakık ise, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Mevzu Okul çağında bir çocuğun tarlada ucuz işçi olması değil elbette. Bir salkım domatese karşı bir kitap. Ne kadar romantik. Tam sosyal devlete yakışır bir resim. Yoksa çocuklar artık tarım bakanlığının sorunu mu? Kendi çocuğunuza da aynı şeyi mi vaad ediyorsunuz?" dedi.

"Çocuk işçiliği normalleştiren bu söylem bana doğru gelmiyor" diyen akademisyen Çağhan Kızıl da "O çocuklar tarlalarda çalışan çocuklar. Bu ülkenin ayıbı. Bir de domatesini almış çocuğun" ifadelerini kullandı.

Halkevleri Kültür Sanat Sekreteri Volkan Yosunlu, çocuk işçiliğin eğitimin temel sorunu olduğunu belirtti: "Bir 'eğitim bakanı' , bir 'çocuk işçi'yi, bir tarlada, çalışırken twit malzemesi yapıyor. Oysa 'çocuk işçi' eğitimin en temel sorunu. İnsanlığın da. Ne hallerdeyiz yahu !! Utanıyorum yine, hem kendim hem de başkasının adına."