PTT emekçileri Ankara'ya yürüyor

Haber Sen açıkladı: PTT emekçileri 27 Temmuz'da her kentten Ankara'ya yürüyecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Haber- Sen korona virüsü salgını sürecinde PTT’yi önlem almaya çağıran üyelerinin başka illere ‘sürgün’ edilmesine karşı 27 Temmuz günü Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya yürüyüş başlatacaklarını duyurdu. 29 Temmuz günü Ankara’da PTT Genel Müdürlüğü önünde yapılacak açıklamanın ardından oturma eylemi gerçekleştirilecek.

Haber- Sen Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Hukuk Sekreteri Yaşar Polat, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kamuda başlayan uzaktan ve dönüşümlü çalışmadan PTT emekçilerinin kapsam dışı bırakıldığını vurgulayarak, “PTT çalışanları 1840 yılından beri savaş zamanında dahi görevini layıkıyla yerine getirmiştir. Pandemi süreci boyunca da vefakâr ve fedakârca kamu hizmeti üretmeye devam etmiştir. Ancak PTT yönetimi pandemi süreci boyunca kamu hizmeti yürütmek amacının dışına çıkarak özel şirket mantığıyla ticari faaliyet yürütmüş ve yürütmeye de devam etmiştir” diye konuştu.

Özel kargo dağıtımlarını bile PTT emekçilerinin yaptığına dikkat çeken Polat, “Dağıtıcı arkadaşlarımız çuvallarla yüzlerce gönderi dağıtmak zorunda bırakılmış, itiraz eden çalışanlara moobing uygulanmış sürgünle tehdit edilmiş hatta birçok arkadaşımız sürgün edilmiştir” dedi.

Sürgün edilen PTT emekçileri için Haber- Sen, 27 Temmuz günü Giresun, Diyarbakır, İstanbul ve İzmir’den Ankara’ya yürüyüş başlatacak. Ankara güzergahında geçilen illerin PTT müdürlükleri önünde basın açıklaması yapılacak. 29 Temmuz günü Ankara’da PTT Genel Müdürlüğü önünde yapılacak açıklamanın ardından oturma eylemi gerçekleştirilecek.

PTT EMEKÇİLERİNİN DİLEKÇELERİ CUMHURBAŞKANLIĞI’NA GÖNDERİLDİ

Sendika ayrıca PTT emekçilerinin taleplerinin yer aldığı dilekçeleri topladı ve Cumhurbaşkanlığına iletilmek üzere gönderildi. Dilekçelerde şu talepler yer aldı:

“Taşeron ve İHS’li (İdari Hizmet Sözleşmesi) çalışma biçimi kaldırılarak; güvenceli iş, güvenli bir gelecek amacıyla ve iş barışının bozulmaması için tüm çalışanlara ayrım yapılmaksızın kadro, 55 yaşından sonra resen emekliliğe sevk edilen dağıtıcılara yıpranma haklarının verilmeli. 4 yıllık fakülte mezunu olan dağıtıcıların ayrım gözetilmeksizin memurluğa atanmasının ve üst düzey yöneticilere yapılan skala ayarlamasının ayrım gözetmeksizin tüm çalışanlara da yapılmalı. Tüm PTT çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmeli. 50’nin üzerinde çalışanı olan işyerlerinde kreş açılmasını ve daha küçük işyerlerinde bundan yararlanamayan tüm çalışanlar için kreş yardımı yapılmalı.” (ANKA)