Osman Kavala için her dilden bir sözcük

Tutuklu iş insanı Osman Kavala’yı anlatan bin sözcük derleniyor: Kavala'yı bir sözcük ile anlatsanız ne söylerdiniz?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 27 Temmuz 2020 iş insanı Osman Kavala'nın tutukluluğunun bininci günü. Kavala için bin kişi, tutukluluğunun bininci gününe Kavala’yı anlatan bin sözcük derliyor.

Kampanyanın yürütücüleri yaptıkları çalışmayı şu şekilde açıkladı:

"Bizler, Osman Kavala’yı seven, sayan, yıllardır bilen ya da bu süreçte onu tanımış ve takdir eden bin kişi, onun hakkında sadece bir sözcük yazarak, bu akıl almaz, gayri meşru, kendisi cezaya çoktan dönmüş tutukluluğu kınıyoruz. Osman Kavala'yı bir sözcük ile anlatsanız ne söylerdiniz? Cevabınızı aşağıya yazın; en çok kullanılan sözcükleri ve genel sonuçları basınla paylaşacağız. Kampanyada isminizin yayınlanmasını isterseniz lütfen evet seçeneğini tıklamayı unutmayınız" ifadeleri kullanıldı.

Osman Kavala için, 1000. Günde 1 Sözcük derlemesine buradan katılım sağlanabilir.

NE OLMUŞTU?

Anadolu Kültür Vakfı’nın yöneticisi ve iş insanı Osman Kavala, 18 Ekim 2017 tarihinden beri cezaevinde bulunuyor. Osman Kavala’nın başvurusunu değerlendiren AİHM, Kavala’nın “siyasi nedenlerle” ve “insan hakları savunucularını susturmak” amacıyla tutuklandığı sonucuna varmıştı. AİHM, 10 Mart 2019’da açıkladığı kararda, Ankara’ya Kavala’nın “derhal serbest bırakılması” talebinde bulunmuştu.

AİHM kararına rağmen tahliye edilmeyen Kavala, Şubat ayında yargılandığı Gezi Parkı davasında beraat etmişti. Tahliyesi beklenen Kavala, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında “casusluk” suçundan tutuklanma talebiyle yeniden mahkemeye sevk edilmiş ve tutuklanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Ji bo Osman Kavala bi her zımanî peyvekJi bo Osman Kavala bi her zımanî peyvek