Hamdiye Şık’ın yakınları hukuki destek talep etti

Bismil’de eski eşi tarafından öldürülen Hamdiye Şık’ın yakınları, soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi için İHD Diyarbakır Şubesine başvurdu. İHD, davanın takipçisi olacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Kağıtlı Mahallesi’nde 18 Temmuz’da aile fertleri arasında arazi ve inşa edilen ev anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Hamdiye Şık (61) ve oğlu Kadri Karaaslan (26) öldü. Murat Karaaslan, Mehmet ve eşi Bahar Karaaslan ise yaralandı. Yaralıların tedavileri Dicle Üniversitesi Hastaneleri’nde devam ederken, Korucubaşı Mahmut, çocukları korucu Serdar, Sidar, Zafer ve Enes Karaaslan ile Hamdiye Şık’ın yaralanan çocuğu Murat Karaaslan gözaltına alındı.

Hamdiye Şık’ın yakınları, İHD Diyarbakır Şubesine başvuruda bulunarak hukuki destek talebinde bulundular.

İHD’nin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “18.07.2020 günü eski eşi ve çocukları tarafından öldürülen Hamdiye Şık (61) ve oğlu Kadri Karaaslan’ın (26) yakınları İHD Diyarbakır Şubesine başvuruda bulunarak hukuki destek talebinde bulundular. Başvuruda bulunan aile bireyleri; olayın faili olan babalarının olaydan önce ve sonrasında karakol ve devlet yetkilileri ile olan ilişkisini sürekli dile getirdiğini ve fotoğraflarını paylaştığını, olayın şüphelisi olan 2 oğlunun korucu olduğunu beyan ederek olayın etkili ve tarafsız soruşturulacağına ilişkin kaygılarını beyan etmişlerdir. Başvuruda bulunan aile bireyleri; olayın şüphelisi olan 2 kişinin korucu olması, olayın sorumlusu olarak gördükleri Hamdiye Şık'ın eski eşinin ilişki ağlarının soruşturmanın etkili ve tarafsız yürütüleceğine ilişkin kaygılarına neden olduğunu ve bu konuda destek talep ettiklerinin beyan etmişlerdir.”

İHD Diyarbakır Şubesi Kadın ve Hukuk Komisyonu, Hamdiye Şık’ın yakınlarının yaptığı başvuru üzerine, etkili ve tarafsız bir soruşturma ve kovuşturma yapılması, olayın aydınlatılması için hukuki sürecin takipçisi olacağını duyurdu.

Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi'nin paylaştığı fotoğraf.

Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi, Korucubaşı Mahmut Karaaslan'ın, Valiler Kararnamesi'yle Mülkiye Başmüfettişliği görevine getirilen Diyarbakır eski Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile fotoğrafını sosyal medyada paylaştı. Fotoğrafta, Karaaslan ve bir askeri yetkilinin, Güzeloğlu'nu makamında ziyaret ettiği görülüyor.

Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi’nin twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, fotoğrafla birlikte şu ifadelere yer verildi: "Bir kadın daha en yakınları tarafından katledildi! Bismil e bağlı Kağıtlı Köyü’nde ikamet eden Hamdiye Şık, imam nikahlı evli olduğu korucu M.K ve M.K. nin diğer evliliğinden olan erkek çocuklarının silahlı saldırısı ile hayatını kaybetti. Saldırıdan ağır yaralı kurtarılanların tedavisi yoğun bakımda sürüyor. Görevi nedeniyle sahip olduğu nüfuzu kullanarak kadınları katledenlerin cezasız kalmaması için davanın takipçisi olacağız." (HABER MERKEZİ)