Gazeteci Aziz Oruç'a tahliye yok

11 Aralık'tan beri tutuklu olan gazeteci Aziz Oruç’un da aralarında bulunduğu altı kişi bugün hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti, Aziz Oruç’a yardım ettikleri için tutuklu yargılanan Muhammet İkram Müftüoğlu ile HDP Doğubayazıt İlçe Eşbaşkanı Abdullah Ekelek’in tahliyesine, gazeteci Oruç’un ise tutukluluğunun devamına hükmetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde 2019’un Aralık ayında gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak Patnos L Tipi Cezaevi’ne gönderilen gazeteci Aziz Oruç‘un 'örgüt üyeliği' ve 'örgüt propagandası' suçlamalarıyla Ağrı 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı. Mahkeme heyeti Aziz Oruç'un tutukluluğunun devamına karar verdi. Duruşma 21 Eylül’e ertelendi.

Gazeteci Aziz Oruç hâkim karşısına çıkıyor: Adalet istiyorumGazeteci Aziz Oruç hâkim karşısına çıkıyor: Adalet istiyorum

Aziz Oruç ile birlikte Muhammet İkram Müftüoğlu ve HDP Doğubayazıt İlçe Eşbaşkanı Abdullah Ekelek tutuklu, gazeteci Dicle Müftüoğlu, Turgay İlboğa ve Yücel İlhan ise dava kapsamında tutuksuz yargılanıyor.

Duruşmayı, gazeteciler Ruşen Takva ve Adnan Bilen’in yanı sıra TGS Diyarbakır Temsilcisi Mahmut Oral da takip etti. Ancak mahkeme heyeti, Covid-19 tedbirleri kapsamında avukatlar ve tutuksuz sanıklar dışında kimseyi duruşma salonuna almadı.

Medya ve Hukuk Araştırmaları Derneği’nin (MLSA) savunmanlığını üstlendiği gazeteci Oruç ile Muhammet İkram Müftüoğlu ve HDP Doğubayazıt İlçe Eşbaşkanı Abdullah Ekelek tutuklu bulundukları Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilgi İletişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile duruşmaya katıldı. Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada, sanıkların savunmaları alındı.

Mahkeme heyeti, Aziz Oruç’a yardım ettikleri için dosya kapsamında tutuklu yargılanan Muhammet İkram Müftüoğlu ile HDP Doğubayazıt İlçe Eşbaşkanı Abdullah Ekelek’in ‘adli kontrol’le tahliyesine karar verdi. Gazeteci Oruç’un ise tutukluluğunun devamına hükmedildi. Davanın bir sonraki duruşması 21 Eylül’de yapılacak. (HABER MERKEZİ)