5 gündür aranan Pınar Gültekin ölü bulundu

27 yaşındaki Pınar Gültekin ölü bulundu. Gültekin beş gündür kayıptı. Olayla ilgili Pınar Gültekin'in eski sevgilisi olduğu ileri sürülen Cemal Metin Avcı gözaltına alındı. Avcı'nın birlikte olmayı reddettiği gerekçesiyle Gültekin'i öldürdükten sonra yakıp toprağa gömdüğü belirlendi. Zanlının bir benzin istasyonundan pet şişe ile benzin alırken görüntüleri ortaya çıktı. Olayı iki savcının soruşturduğu açıklandı. Aile Bakanlığı davaya müdahil olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla'nın Ula ilçesinde, 5 gündür haber alınamayan üniversite öğrencisi 27 yaşındaki Pınar Gültekin ölü bulundu.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ve il jandarma komutanlığı ekipleri, Menteşe ilçesinin kırsal Yerkesik Mahallesi’ndeki ormanlık alanda bir kadın cesedi buldu. Toprağa gömülü cesedin günlerdir kayıp olan Pınar Gültekin’e ait olduğu tespit edildi. Gültekin'in cenazesi, savcının incelemesinin ardından Muğla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Gültekin'in öldürülmesiyle ilgili eski sevgilisi olduğu olduğu ileri sürülen Cemal Metin Avcı gözaltına alındı. Muğla'da bir bar işleten Cemal Metin Avcı'nın cinayeti itiraf ettiği belirtildi. İddiaya göre Cemal Metin Avcı, boğarak öldürdüğü Pınar Gültekin'in cesedini bulunmaması için bir çöp varilinde yaktı ve üzerine beton dökerek toprağa gömdü.

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA: SORUŞTURMAYI İKİ SAVCI YÜRÜTÜYOR

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, “Muğla ilinde meydana gelen P.G.’nin öldürülmesi olayına ilişkin olarak, bazı basın yayın kuruluşlarında ve sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Muğla ili Menteşe ilçesinde meydana gelen söz konusu olayla ilgili soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımızca görevlendirilen iki cumhuriyet savcısı tarafından titizlikle yürütülmekte olup, olaya ilişkin şüpheli bir şahıs gözaltına alınmıştır. Gelişmeler hakkında ayrıca bilgi verilecektir” denildi.

AİLEDEN DNA ÖRNEĞİ ALINDI

Gültekin cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, cenazenin tanınmayacak halde olması nedeniyle ailesinden DNA örneği alındı. Gültekin'in annesi, ablası, yakınları ve okul arkadaşları ile bazı STK temsilcileri Adli Tıp Kurumu morgu önünde bekledi.

'KARDEŞİM ÇOK İYİ KALPLİ BİRİYDİ'

Gültekin'in babası Sadık Gültekin gazetecilere, kızının 6 yıldır üniversite eğitimi için Muğla'da olduğunu söyledi. Kızının "canavarca", "vahşice" öldürüldüğünü belirten Gültekin, "Kızımın cenazesini almaya geldim" dedi. Gültekin, cinayeti aydınlatan jandarma ve emniyet ekiplerine teşekkür etti.

Genç kızın ağabeyi Vedat Gültekin de kız kardeşinin üniversite okurken öldürüldüğünü kaydetti. Zanlının kardeşine kendini bekar olarak tanıttığını, evlenmek istediğini söylediğini anlatan Gültekin, "Sonra kız kardeşim kendisinin evli olduğunu öğrenince, bir daha kendisiyle iletişime geçmemesini, aramamasını söylüyor ancak zanlı kardeşimi öldürüyor. Yaşanan olay herkesin başına gelebilir. Bugün kardeşimin başına geldi, yarın başkasının annesinin, kardeşinin başına gelebilir. Kardeşim kendi halinde, çok iyi kalpli, kimseye zararı olmayan biriydi" diye konuştu.

Genç kızın cenazesi Muğla Adli Tıp Kurumundaki işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi.

Yakınları ve arkadaşları tarafından gözyaşları içerisinde cenaze aracına konulan genç kızın cenazesi defnedilmek üzere Bitlis'in Hizan ilçesine gönderildi.

PET ŞİŞE İLE BENZİN ALDIĞI TESPİT EDİLDİ

Cinayetin aydınlatılmasıyla ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı.

Gültekin'in "kayıp" ihbarının ardından jandarma ve polis ekiplerince özel ekip kuruldu. Birçok kişinin ifadesine başvuran ekipler, gözaltına aldıkları genç kızın eski erkek arkadaşı Cemal Metin Avcı'nın söylemlerinin tutarsız olduğunu fark etti. Gültekin'in kaybolmasıyla ilgili detay bulmak için Akyaka ve Menteşe ilçesindeki çok sayıda güvenlik kamerası kaydı izlendi, tüm detaylar en ince ayrıntısına kadar değerlendirildi.

Görüntülerde, Avcı'nın Menteşe ilçesindeki benzin istasyonundan pet şişe ile benzin aldığı görüldü.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Cemal Metin Avcı'nın görüntüleri izleyince suçunu itiraf ettiği, ilk ifadesinde, bir süre arkadaşlık yapıp ayrıldığı Gültekin'in tekrar barışma isteğini geri çevirmesi üzerine bağ evinde olayı gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi. Zanlı geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

BAKANLIK MÜDAHİL OLACAK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Pınar Gültekin davasına müdahil olacaklarını duyurdu. Bakan Selçuk, paylaşımında şöyle dedi: "Muğla'da katledilen Pınar Gültekin kızımızın acısı yüreğimizi yaktı; bir canımıza daha kıyıldı. Davaya müdahil olarak katilin en ağır cezayı alması için hukuki sürecin yakın takipçisi olacağız."

 Akyaka Mahallesi'nde yaşayan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Gültekin 27 yaşındaydı. Gültekin, 16 Temmuz'da Menteşe ilçesindeki alışveriş merkezine gitmek için evden ayrılmış, aynı gün ablası Sibel Gültekin ile telefonla görüştükten sonra bir daha kendisinden haber alınamamıştı. (HABER MERKEZİ)