Sağlık Bakanı Koca'dan Survivor eleştirisi

Yarışma programı Survivor'ın final programında, sosyal mesafe kuralının dikkate alınmadığı görüntülere Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan eleştiri geldi. Bakan Koca, "Tedbirlere uymayan hayranlarla ünlüler, gözden biraz izole olmalı" paylaşımını yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu TV8'de ekrana gelen Survivor 2020'nin final günü yayınlanan bölümünün ardından ortaya çıkan görüntülerde yarışmacıların ve izleyenlerin sosyal mesafe ve maske kuralına uymadığı dikkat çekmişti.

Sosyal medyada tepki toplayan görüntülere ilişkin Sağlık Bakan Fahrettin Koca da açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından program sonrası çekilen görüntüleri paylaşan Koca, "Survivor 2020 Final programında, Covid-19 tedbirlerine uyulmaması tepkilere yol açtı. Tepkiler haklı. Düğün yeri, pazar yeri, dolmuş yeri uyarılarına show amaçlı ortamlar çok daha fazla dâhil. Tedbirlere uymayan hayranlarla ünlüler, gözden biraz izole olmalı," ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, gün içinde yaptığı bir başka paylaşımda ise deniz tatiline gidenleri uyararak, ""Korona virüsü, damlacıklarla bulaşır. Riskli damlacık sayısı, havuz ve plajlarda da tıpkı diğer ortamlardaki gibi, insan yoğunluğuna bağlı şekilde artar. Tedbirler, üçüncü şahıslı tüm yerlerde geçerlidir. Kurallara uyulursa tatilin kalitesi artar," paylaşımını yapmıştı.

Bakan Koca, tatilciler için bir de slogan önerisinde bulunmuştu: "Kum gibi kalabalıktan uzakta!"