Alparslan Kuytul: Melek Çetinkaya'nın tutuklanmasında Akit'in payı var

Furkan Vakfı'nın kurucusu Alparsan Kuytul, Melek Çetinkaya'nın gözaltına alınmasına tepki gösterdi: Çetinkaya'nın tutuklanması zulümden ibarettir. Bu zulümde Akit TV'nin de payı var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Akit TV’de Fatih Dağıstanlı’nın sunduğu Pazar Manşeti programına katılan Melek Çetinkaya, programda ‘suçu ve suçluyu övdüğü’ iddiasıyla gözaltına alındı. Furkan Vakfı lideri Alparsan Kuytul, Çetinkaya'nın gözaltına alınmasına tepki göstererek, "Melek Çetinkaya'nın tutuklanması zulümden ibarettir. Bu zulümde Akit TV'nin de payı var. Akit TV, gördüğüm kadarıyla muhalifleri ekrana çıkartıp onlara kumpas hazırlıyor. Programa çağırmıyorlar, aslında tuzağa çağırıyorlar. Beni de çağırmışlardı, gitmedim" dedi.

NE OLMUŞTU?

Melek Çetinkaya programda “Hiçbir askeri öğrenci ya da er daha önce darbeden yargılanmadı. Hulusi Akar önceki darbede üsteğmendi, Binali Yıldırım asteğmendi. Hani darbeye katılan vatan haini oluyordu. Neden Hulusi Akar bakan oldu, Binali Yıldırım Başbakan oldu” diye sormuştu.

Çetinkaya’nın açıklamaları karşısında oldukça agresifleşen Dağıstanlı yayını sonlandırmıştı. Yayının kesilmesini ardından sosyal medya kullanıcıları, müebbet verilen Harbiyeli öğrencilere yapılan hukuksuzlukları anlatmaya çalışan Çetinkaya’yı konuşturmayan Dağıstanlı’ya tepki göstermişti.

ALPARSLAN KUYTUL KİMDİR?

Alparslan Kuytul, 1991 yılında Çukurova Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1993-1997 yılları arasında da Mısır’ın El-Ezher Üniversitesi Şeriat Fakültesi İslâm Hukuku bölümünde okudu. El-Ezher Üniversitesi’nde okuduğu yıllarda Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’nı kurmuştur. 30 Ocak 2018’de gözaltına alınan Kuytul 8 Şubat 2018’de tutuklandı. “Suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık” suçundan yargılandığı davanın yanı sıra Temmuz 2018’de “terör örgütlerine destek vermek” suçundan hakkında bir dava daha açıldı. 5 Aralık 2019’da tahliye edildi. (HABER MERKEZİ)

Alparslan Kuytul: Korku iklimi yargıyı yönlendiriyorAlparslan Kuytul: Korku iklimi yargıyı yönlendiriyor