Şike davası yeniden görülmeye başlandı

Yargıtay tarafından usülden bozulan futbolda şike davası yeniden görülmeye başlandı. Fenerbahçe yönetiminin tam kadro katıldığı davada eski başkan Aziz Yıldırım 'Bu örgüt 50 bin kişiyle sivil ihtilal yapacak' dediğimde bu gerçeği anlamayanlar oldu. Halen dahi anlamayan ve anlamamış gözüken hainler var" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi'nin İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ‘futbolda şike’ davasında alınan kararı ‘usul eksikliği’ nedeniyle bozması üzerine hakkında beraat kararı verilen Fenerbahçe Kulübü eski Başkanı Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 36 sanığın yargılandığı duruşmanın yeniden görüşülmesine bugün başlandı.

İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay'ın bozma kararına oybirliğiyle karar verdi. Yargılama yeniden yapılacak ancak hiç kimseye örgüt kurmak ile ilgili bir iddia yönetilmeyecek, esasa ilişkin işlem yapılmayacak. Zira Yargıtay kararıyla örgüt suçlamasına ilişkin beraat kararları kesinleşmişti. 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi beraat hükmünü yeni yargılama doğrultusunda tekrar kurarak Yargıtay’a gönderecek.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görülen duruşmaya Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım ile eski yöneticiler, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Duruşmada savunma yapan Aziz Yıldırım özetle şunları söyledi:

Duruşmayı Fenerbahçe Başkanı Ali koç da (solda) izledi.

"FETÖ/PDY Terör örgütü ile iltisaklı olmaları nedeniyle emniyet ve yargı teşkilatından ihraç edilen kişilerce hazırlanan fezlekeler, iddianameler ve usulsüz kararlar yüzünden bir kez daha huzurunuzdayız. Nerdeyse 10 yılı bulan bu sürecin halen sonuçlandırılmamış olması vatandaş olarak adil yargılanma hakkımızı ihlal etmektedir. Bu durumu adalet kavramıyla açıklamak ne yazık ki mümkün değildir. İlk ifadelerimde söylediğim gibi bu dava sadece kendi başına Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe davası değildir. Bu dava şike davası değildir. FETÖ terör örgütünün devleti ele geçirme projesinin ve düşüncesinin bir parçasıdır. Bu dava böyle görülmelidir.

14.02.2012 Tarihinde Silivri'de Duruşma Salonunda "Ne Şikesi Memleket Elden Gidiyor" dediğimde ve Temmuz 2015 tarihinde Habertürk televizyonunda "...Bu örgüt 50 bin kişiyle sivil ihtilal yapacak..." dediğimde bu gerçeği anlamayanlar oldu. Halen dahi anlamayan ve anlamamış gözüken hainler var. FETÖ mensubu olan kişiler, 2011 yılındaki soruşturmada, arkadaşlarıma “Aziz Yıldırım’ı ver kurtul” dedikleri dava dosyalarına yansımıştır. Bu durum FETÖ örgütünün özel bir husumet güttüğünü açıkça ortaya koymaktadır.

Bize operasyon yapıldığı ilk andan itibaren süreci dikkatlice izlediğimizde ve o güne kadar dalgalar şeklinde toplumun aydınlarına, yurtseverlerine, askerine, üniversite hocalarına, iş adamlarına, siyasetçilerine yapılan sistematik operasyonları birlikte analiz ettiğimizde bu işin rutin bir yargısal faaliyet olmadığı, bana ve arkadaşlarıma yapılan operasyonun devletimizi, ülkemizi ve hükümetimizi de içine alan kapsamlı bir planın parçası olduğunu tespit ettim.

Fenerbahçe sevdam cehennem donana kadar sürecektir. Suçlamada bulunan kişiler kaçmakta ve inlerine saklanmakta, saklandıkları inlerinden kafalarını dışarı çıkaramamaktadır. Yargıtay 6 yıl 3 ay hapis cezamı onadığında yurt dışında olmama rağmen özel uçak tutarak Türkiye'ye döndüm. Suçsuz olduğum için korkmadan geldim. Bu şerefsizlerin hepsi kaçtı ya da yakalandı. Hepsi vatan haini."

Dava, 6 Kasım Cuma gününe ertelendi. (HABER MERKEZİ)