Şırnak’ta çocuğa cinsel istismar

Şırnak kent merkezinde bulunan bir sitede dün akşam 13 yaşında bir kız çocuğuna yönelik cinsel istismar girişiminde bulunan uzman çavuş A.A., yakalandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şırnak’ta, 13 yaşındaki bir kız çocuğuna yönelik cinsel istismar girişiminde bulunan uzman çavuş A.A., çocuğun çığlıklarını duyan çevredeki kişiler tarafından yakalandı.

Olayla ilgili çevredekiler tarafından çekilen görüntüler sosyal medyada da paylaşıldı. Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre mağdur avukatı da konuyla ilgili adliyede savcı ile görüşme halinde oldukları bilgisini paylaştı.

PROTESTO EDİLDİ

Cinsel istismar olayı, öğlen saatlerinde kent merkezinde toplanan bir grup tarafından protesto sosyal medyada da binlerce kullanıcı #susmaşırnak etiketi altında yaptıkları paylaşımlarla tepki gösterdi.

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, çevredeki yurttaşlarca olay sonrasına dair çekilen görüntüleri Twitter hesabından, “Çocuklarımızın geleceğini tacizcilere bırakmayacağız. Dün gece Şırnak Şaranlar sitesinde bir uzman çavuş 10 yaşındaki bir çocuğu taciz etmiştir. Görgü tanıkları da yaşanan taciz olayını teyit etmiştir. Yargı derhal gereğini yapmalıdır. Olayın peşini asla bırakmayacağız” ifadeleriyle paylaştı.

HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz da, “Dün gece Şırnak (...) 10  yaşındaki bir ÇOCUK uzman çavuşun tacizine maruz kalmıştır. Çocuk uyurken sessiz olunur, istismar edilirken değil. Peşini bırakmayacak, sessiz kalmayacağız” paylaşımını yaptı.

ŞIRNAK BAROSU: YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Şırnak Barosu ise yaptığı yazılı açıklamada çocuğa yönelik cinsel istismar olayını yakından takip ettiğini duyurdu. Açıklamada, “14.07.2020 günü 23:00 sıralarında çocuk H.’ye karşı çocuğun cinsel istismarı olayının adli makamlara intikali ile süreç yakından takip edilmiş gece yarısı mağdur beyanları, tanık beyanları ve kamera delillerinin dosya arasına alınması için çaba sarfedilmiştir. Olayın failinin kamu görevlisi olması nedeni ile yaşadığımız mağduriyet daha da artmıştır. Çocuğa karşı gerçekleştirilen her saldırının karşısında durduğumuzu bir kez daha yineleyerek; olayın tüm yönleri ile açığa çıkması için yakından takip ettiğimizi kamuoyuna saygı ile arz ederiz” denildi.

MAĞDUR ÇOCUK İFADE VERİRKEN PEDAGOG ÇAĞRILMADI

Şırnak 1. Jandarma Komando Tugayı’nda görevli olduğu öğrenilen uzman çavuş A.A. emniyet sorgusunun ardından savcılığa sevk edildi.

Bu arada Uzman çavuşun cinsel saldırısına maruz kalan 13 yaşındaki çocuk, savcılık ifadesinde yaşadıklarını anlattı. Küçük çocuk, uzman çavuşun oturdukları binanın girişinde kendisine saldırdığını, attığı çığlıklar üzerine komşuları tarafından kurtarıldığını söyledi.

Mağdur küçük çocuk ise, Çocuk Şube Müdürlüğü’nde avukatı eşliğinde alınan ifadesinde yaşadıklarını anlatıp, şikayetçi oldu. Küçük çocuğun kolluk tarafından ifadesi alınması sırasında pedagog bulundurulmadığı öğrenildi.

Cinsel saldırıya maruz kalan küçük çocuk verdiği ifadesinde yaşadıklarını “Dün 23.00 sıralarında Z. ile evimizin bahçesinde otururken komşu ablamız bize evinde yemek olduğunu ve bizden getirmemizi istedi. 1’inci katta oturan komşumuzun dairesinin önüne geldiğimizde kapıyı açmaya çalıştığımız esnada daha önceden hiç tanımadığım ve görmediğim fakat görsem tanıyabileceğim 20’li yaşlarda 1.75 boylarında esmer tenli, siyah saçlı, bir şahıs benim boynum kısmından tutarak kendine çekmeye çalıştı. Ve bende bunun üzerine bağırmaya başladım. Beni kendine doğru çektiğinde hiçbir şey demedi ve benimle hiç konuşmadı. Ben bağırınca bu şahıs oradan hızlıca uzaklaşıp bahçeye gitti. Biz de bahçede oturan annelerimizin yanına gittik. O esnada şahıs bahçede dolanmaya devam ediyordu ve arada bir bize bakıyordu. Biz bunun üzerine olayı annelerimize ve orada bulunan komşularımıza anlattık” sözleriyle dile getirdi.

Mağdur çocuk ifadesinin devamında şunları anlattı: “Yan komşumuz ve diğer komşularımız bu şahsa başta sen kimsin neden buralarda geziyorsun dedi. Oda 5’inci katta bulunan arkadaşıma bakmaya geldim dedi. O katta oturan komşumuz o dairede kendisinin oturduğunu söyleyince ismini bilmediğim bu şahıs oradan uzaklaştı. Daha sonrasında biz Z. ile birlikte markete gittik, geldiğimizde bu şahıs yine bizim bahçenin içerisindeydi. Bu şahıs tekrar binaya girdi. Ve komşularımız asansörün önünde bu şahsa kim olduğunu ve kime geldiğini sordu. Bu şahıs 9. katta oturan tanıdığına geldiğini söyledi. Salih amca binanın 9 katlı olmadığını söyledi. Bu sefer 8. katta tanıdığına geldiğini söyledi. Bunu üzerine Salih amca binanın 7 katlı olduğunu söyledi. Bu ismini bilmediğim şahıs 7. kata geldiğini söyleyince Salih amca kendinin olduğunu söyledi. Salih amca bu şahsa bir daha buraya gelmemesini söyledi ve şahıs arabasına binerek Kent Market’in oraya park etti. Binada oturan komşularımız kamera kayıtlarına bakıp bu adamın yanına gittiler. Daha sonrasında orada kavga çıktı. Kavganın neden çıktığını bilmiyorum. Daha sonra polisler geldi. Ben polislere durumu anlattım. Ve şikayetçi olmak üzere babamla birlikte görevli polislerle çocuk şube müdürlüğüne geldik. Ben ismini olay sebebiyle öğrendiğim A.A. isimli şahıstan ensemden tutup beni zorla kendisine çektiği için şikayetçiyim.”

TANIKLAR: ARACIN ETRAFINDAKİLERE SİLAH ÇEKTİ 

2017 yılından bu yana kentte görev yaptığı öğrenilen Uzman Çavuş A.A. ise emniyette verdiği ifadesinde alkollü olduğunu öne sürerek, suçlamaları reddetti.

“Çocuğun cinsel istismarı” ve “tehdit” suçlamaları ile ifadesi alınan A.A., cinsel saldırı girişiminde bulunduğu kız çocuğunu tanımadığını iddia ederek, çelişkili ifadeler verdi.

A.A., bina içerisinde gezerken 13-14 yaşlarında iki kız çocuğuyla karşılaşıp karşılaşmadığına dair sorulan soruyu, “O an çok fazla alkol almıştım sadece ifademde belirttiğim benden yaşça büyük olan erkek şahıs ile olan diyaloğumuzu hatırlıyorum. Biraz önce söylediğim gibi merdivenlerden inip çıkarken belki bahse konu yaşı küçük çocukları görmüş olabilirim ama hatırlamıyorum. Ancak görmüş olsam bile ben asla tanımadığım ve bilmediğim bir yerde ikamet eden yaşı küçük çocuklara fiziksel bir temasta bulamadım ve bulunmamda” şeklinde yanıtladı.

A.A'ya, aracın etrafına gelenlere silah çekerek, “Ben uzman çavuşum sıkıntı yok buradan uzaklaşın” şeklindeki tehdit ettiğine dair verilen tanık beyanları da soruldu. Söz konusu tanık beyanlarını inkar eden A.A, “Ben o esnada hiç kimseye kesinlikle silah çekmedim aksine şahıslar camı açmamla birlikte bana saldırarak silahımı aldılar. Kalabalık grup içerisindeki bir şahısta o arbede esnasında aracının kontağını kapatarak aldığını hatırlıyorum” iddiasında bulundu.

Yine tanık ve müşteki beyanlarında yer alan “şoför koltuğunda mastürbasyon yapıyordu” şeklindeki beyanları da yalanlayan A.A, kendisini darp ettiklerini ileri sürüp, belindeki silah ile aracının anahtarını aldığını belirttiği kişilerden davacı oldu.

VALİLİK: GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Şırnak Valiliği, kız çocuğuna cinsel saldırı girişiminde bulunan Uzman Çavuş A.A’nın görevinden uzaklaştırdığını duyurarak, "Aşırı derecede alkollü olduğu tespit edilmiştir" açıklaması yaptı. (Kaynak: MA)