Yörük Barosu, Adalya Barosu, Attalia Barosu, Ant Baro

’Çoklu baro’ uygulaması henüz yürürlüğü girmeden çok sayıda isim başvurusu yapıldı. Bugüne kadar bulundukları illerin isimleri ile anılan barolar için talep edilen isimler arasında ’Yörük Barosu’ ve yeryüzündeki cennet anlamına gelen 'Adalya Barosu' isimleri dikkat çekiyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Türkiye Barolar Birliği ve 80 il barosunun itirazlarına rağmen yasalaşan 'çoklu baro’ uygulaması, henüz yürürlüğe girmeden alternatif baro için Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) üzerinden yapılan isim başvuruları sürüyor.

Meclis’te kabul edilen teklife göre, yeni kurulacak baroların isim almak yerine kurulacağı ildeki tüzel kişilik kazanma tarihine göre numaralandırılacak olmalarına rağmen çok sayıda isim başvurusu yapılırken, talep edilen isimler ise dikkat çekiyor.

BARO İSMİ: YERYÜZÜNDEKİ CENNET BAROSU

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, çoklu baroya ilişkin 'Adalet ve Devlet Barosu', 'Halk Barosu', 'Ankara Hak ve Adalet Barosu’ ve ‘Başkent Barosu’ isimleriyle başvuru yapıldığını duyurmuştu.

.

Antmen'in açıkladığı 4 başvurunun ardından, dün 8 yeni isim başvurusu daha yapıldı. Bir günde başvurusu yapılan 8 baro isimleri arasında, 'Marmara Barosu', 'Anadolu Barosu', 'Ege Barosu', 'Antbaro', 'Yörük Barosu', 'Akdeniz Barosu', 'Attalia Barosu', 'Adalya Barosu' isimleri yer alıyor. Başvurular arasında dikkat çeken 'Attalia Barosu' Antalya'nın eski adından gelirken, Adalya Barosu'nda kullanılan Adalya kelimesi de 'Yeryüzündeki cennet' anlamı taşıyor. (DUVAR)