Yargıtay Fettah Tamince kararını bozdu

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, hakkında 'FETÖ' soruşturması açılan iş insanı Fettah Tamince için verilen iki ayrı takipsizlik kararını bozdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişiminin ardından aralarında iş insanı Fettah Tamince'nin de bulunduğu bazı şüpheliler hakkında "nitelikli dolandırıcılık, zimmet, güveni kötüye kullanma ve terör örgütüne üye olma" suçlarından soruşturma açıldı. 10 Mayıs 2018'de Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı bu soruşturmalar hakkında takipsizlik kararı verdi. İtiraz üzerine Antalya 3. Sulh Ceza Hakimliğin takipsizlik kararını 14 Ağustos 2018 tarihinde kaldırıldı. Bu karara da itiraz edilince aynı mahkeme 5 Eylül 2018'de kendi kararını kaldırdı ve yine takipsizlik kararı verdi.

Adalet Bakanlığı, iki mahkeme kararında da usul eksiklikleri bulunduğu gerekçesiyle kanun yararına bozulmasını talep etti. Dosyayı inceleyen Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Adalet Bakanlığı'nın kanun yararına bozma talebini kabul etti. Kararda "Gereği yerine getirilmek üzere dosyanın, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine karar verildi" denildi. (ANKA)

Fettah Tamince o iddialarla ilgili ilk kez konuştuFettah Tamince o iddialarla ilgili ilk kez konuştu